Τα μύδια αποκτούν μεσογειακή γεύση και πλούσια μυρωδιά.
Θερμίδες: 214/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 720γρ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/4φλ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1κ. σούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 3/4φλ. λευκό κρασί
- 1 κιλό μύδια, καθαρισμένα
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζέστανε το ελαιόλαδο σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την κόκκινη πιπεριά και σόταρε για ένα λεπτό.
- Πρόσεσε το κρασί και μαγείρεψε για περίπου 3 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα και μαγείρεψε λίγο ακόμα.
- Πρόσθεσε τα μύδια, ανακάτεψε καλά, κάλυψε και μαγείρεψε μέχρι να ανοίξουν (6-8 λεπτά), και πέταξε όσα δεν έχουν ανοίξει.
- Πρόσθεσε το αλάτι και σέρβιρε τα μύδια σε μια πιατέλα.
- Πασπάλισε με μαϊντανό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ