Κρεμώδες γλυκό με σοκολάτα και κρέμα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα γλυκό ψυγείου με συνδυασμό λευκής κρέμας και σοκολάτας γάλακτος. Η κρούστα κάνει το γλυκό ακόμα πιο ιδιαίτερο.
Θερμίδες: 248/ μερίδα

Συστατικά

  • Για την κρούστα:
  • 1+1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4φλ. ζάχαρη άχνη
  • 6κ. σούπας μαργαρίνη παγωμένη
  • 1/4φλ. Πεκάν ψιλοκομμένα και ψημένα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • Για τη γέμιση:
  • 1φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 220γρ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
  • 3φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
  • 110γρ. κρέμα αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας
  • Λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρούστα:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
  • Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 33X23 εκατοστά.
  • Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
  • Βάλε την κρούστα στο ταψί και ψήσε τη στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Άφησε την κρούστα να κρυώσει.
  • Για τη ζύμη:
  • Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
  • Ρίξε μέσα τα 110γρ. σαντιγί και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
  • Ρίξε τη κρέμα που μόλις έφτιαξες πάνω στην κρούστα.
  • Τοποθέτησε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ την κρέμα αραβοσίτου και το γάλα.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Έπειτα, ρίξε την κρέμα που μόλις έφτιαξες πάνω από τη λευκή κρέμα, μέσα στο ταψί.
  • Άπλωσε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και πασπάλισε με κακάο.
  • Άφησε το γλυκό για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  • Κόψε σε 15 κομμάτια και σέρβιρε.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164