Ένα γλυκό ψυγείου με συνδυασμό λευκής κρέμας και σοκολάτας γάλακτος. Η κρούστα κάνει το γλυκό ακόμα πιο ιδιαίτερο.
Θερμίδες: 248/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για την κρούστα:
- 1+1/4φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4φλ. ζάχαρη άχνη
- 6κ. σούπας μαργαρίνη παγωμένη
- 1/4φλ. Πεκάν ψιλοκομμένα και ψημένα
- Μαγειρικό σπρέι
- Για τη γέμιση:
- 1φλ. ζάχαρη άχνη
- 1φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 220γρ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
- 3φλ. γάλα χωρίς λιπαρά
- 110γρ. κρέμα αραβοσίτου με γεύση σοκολάτας
- Λίγο κακάο χωρίς ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρούστα:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 160°C.
- Ψέκασε με μαγειρικό σπρέι ένα ταψί 33X23 εκατοστά.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων πρόσθεσε το αλεύρι και τη ζάχαρη.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Πρόσθεσε τα πεκάν και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
- Βάλε την κρούστα στο ταψί και ψήσε τη στο φούρνο για 20 λεπτά.
- Άφησε την κρούστα να κρυώσει.
- Για τη ζύμη:
- Σε ένα μίξερ πρόσθεσε τη ζάχαρη και το τυρί κρέμα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει αφράτο το μείγμα.
- Ρίξε μέσα τα 110γρ. σαντιγί και ανακάτεψε με μια σπάτουλα.
- Ρίξε τη κρέμα που μόλις έφτιαξες πάνω στην κρούστα.
- Τοποθέτησε το ταψί στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πρόσθεσε στο μίξερ την κρέμα αραβοσίτου και το γάλα.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
- Βάλε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησέ το στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Έπειτα, ρίξε την κρέμα που μόλις έφτιαξες πάνω από τη λευκή κρέμα, μέσα στο ταψί.
- Άπλωσε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και πασπάλισε με κακάο.
- Άφησε το γλυκό για 30 λεπτά στο ψυγείο.
- Κόψε σε 15 κομμάτια και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ