Ένα γευστικό πιάτο με μεσογειακή μυρωδιά και πολλά θρεπτικά συστατικά. Μπορείς να το απολαύσεις άφοβα ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 121/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/4φλ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/2φλ. κόκκινες ψητές πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1/4φλ. φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδου κομμένη σε φέτες
- Χυμός από 1+1/2 λεμόνια
- 1+1/4κ. γλυκού ξίδι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 450γρ. φρέσκα καλαμάρια καθαρισμένα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ετοίμασε ένα μπολ με νερό με πάγο και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μέτριο μπολ συνδύασε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλινο, την κόκκινη πιπεριά, το μαϊντανό, το χυμό λεμονιού, το ξύδι, το αλάτι και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Γέμισε μια κατσαρόλα ε νερό, πρόσθεσε μέσα λίγο αλάτι και τοποθέτησέ την στο μάτι της κουζίνας μέχρι να βράσει το νερό.
- Όταν βράσει το νερό ρίξε μέσα τα καλαμαράκια και άφησέ τα να βράσουν μέχρι να γίνουν μαλακά.
- Στράγγιξέ τα και τοποθέτησέ τα μέσα στο νερό με τον πάγο για να κρυώσουν γρήγορα.
- Ρίξε τα καλαμαράκια μέσα στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψέ τα.
- Σέρβιρε σε 4 πιάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ