Ταξιδεύουμε μέχρι την Ασία και απολαμβάνουμε μια light συνταγή με noodles και γαρίδες! Μια απολαυστική σαλάτα που τρώγεται ως κυρίως πιάτο και σου προσφέρει λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 298/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230γρ. noodles
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2κ. σούπας νερό
- 1κ. σούπας ξύδι
- 1κ. γλυκού μέλι
- 1κ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
- 1κ. γλυκού πουρές σκόρδου
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού πιπέρι
- 340γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- Μαγειρικό σπρέι
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2κ. γλυκού σησαμέλαιο
- 1κ. γλυκού χυμό λάιμ
- 1κ. γλυκού σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα noodles σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ξέπλυνέ τα στο τέλος με κρύο νερό για να παγώσου.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το μαινατό, το νερό, το ξύδι και 1/2κ. γλυκού μέλι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακάτεψε τις γαρίδες με το υπόλοιπο 1/2κ. γλυκού μέλι, το τζίντζερ, τον πουρέ σκόρδου, το αλάτι και το πιπερι.
- Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ψέκασε με μαγειρικό σπρέι και ψήσε τις γαρίδες από κάθε πλευρά.
- Όταν ψηθούν οι γαρίδες αφαίρεσέ τες από τηγάνι και σόταρε μέσα τα κρεμμυδάκια με το χυμό λάιμ και το σησαμέλαιο.
- Άφησε το μείγμα που μόλις έφτιαξες και τις γαρίδες να κρυώσουν.
- Ένωσε τα noodles με τα κρεμμυδάκια και τις γαρίδες και σέρβιρε αναλογικά σε 4 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ