Ένα κέικ που παίρνει το κόκκινο χρώμα του έρωτα… Η φραουλένια γεύση του θα συναρπάσει και εσένα και τον αγαπημένο σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
- 114 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 μεγάλα αυγά
- 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
- 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο υγρό χρώμα για τρόφιμα
- 2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη
- 6 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
- Φράρουλες ή raspberry για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε ένα ράφι στη μέση του φούρνου και ζέστανε τον στους 250 βαθμούς.
- Ψέκασε 4 φορμάκια με σπρέι μαγειρικής.
- Λιώσε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας συνέχεια.
- Όταν λιώσει εντελώς, ανακάτεψε με τη ζάχαρη άχνη
- Ελαφρά χτύπησε τα αυγά και τους κρόκους αυγών σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ανακάτεψε το κόκκινο χρώμα με το λιωμένο μείγμα σοκολάτας.
- Χτύπησε το κακάο και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ και ανακάτεψε πολύ καλά.
- Μοίρασε το μείγμα ομοιόμορφα στα φορμάκια και βάλε τα σε ένα ταψί και ψήσε για 14 έως 15 λεπτά.
- Άφησε τα κέικ να κρυώσουν για 2 λεπτά και στη συνέχεια, αναποδογύρισέ τα πάνω σε πιατάκια.
- Σέρβιρε τα κέικ αμέσως, με ζάχαρη άχνη και με φράουλες ή raspberries στο πλάι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ