Μια γευστική συνταγή που μπορείς να απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα. Τα μανιτάρια, το προσούτο και το σπανάκι κάνουν ακόμα πιο ιδιαίτερη αυτήν τη συνταγή.
Θερμίδες: 276/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 άψητα λαζάνια
- 30γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 255γρ. σπανάκι κομμένο
- 2φλ. τυρί ρικότα τριμμένο
- 60γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 2κ. σούπας φρέσκο θυμάρι
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 30γρ. τυρί Fontina ψιλοκομμένο
- Μαγειρικό σπρέι
- 30γρ. light μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
- Μαγείρεψε τα λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, μέχρι να γίνουν al dente.
- Μην προσθέσεις στο βράσιμο αλάτι και ελαιόλαδο.
- Κόψε το κάθε λαζάνι σε 4 κομμάτια (θα έχεις 32 κομμάτια-τετράγωνα).
- Μαγείρεψε το προσούτο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό.
- Αφαίρεσε το προσούτο από το τηγάνι και θρυμμάτισέ το.
- Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι και σόταρέ το για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και μαγείρεψε για 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Πρόσθεσε το σπανάκι και μαγείρεψέ το μέχρι να μαραθεί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το τυρί ρικότα, την παρμεζάνα, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το τυρί Fontina.
- Πρόσθεσε το μείγμα από το τηγάνι μέσα στο μπολ και ανακάτεψε καλά.
- Ψέκασε 8 φορμάκια με μαγειρικό σπρέι.
- Πρόσθεσε τον πάτο από το κάθε φορμάκι ένα κομμάτι λαζάνι.
- Από πάνω πρόσθεσε 1 γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα και στρώσε πάλι από πάνω ένα κομμάτι λαζάνι.
- Επανέλαβε τη διαδικασία με ακόμα 2 κομμάτια από λαζάνι.
- Κάνε την ίδια διαδικασία βάζοντας 4 τετράγωνα από λαζάνι σε κάθε φορμάκι.
- Πασπάλισε με μοτσαρέλα και ψήσε για 20 λεπτά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ