Lemon pie

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
12
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ένα γλυκόξινο επιδόρπιο που θα “καθαρίσει” τον ουρανίσκο σου.

Θερμίδες: 282/ μερίδα

Συστατικά

  • 3 μεσαία λεμόνια
  • 2φλ. ζάχαρη
  • 450γρ. έτοιμη ζύμη για τάρτα
  • Μαγειρικό σπρέι
  • 3κ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4κ. γλυκού αλάτι
  • 4 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2φλ. κρέμα γάλακτος light
  • 2κ.σούπας ζάχαρη άχνη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ξύσε τα λεμόνια και κράτησε 1/2φλ. από το ξύσμα.
  • Αφαίρεσε από τα λεμόνια το λευκό κομμάτι.
  • Ψιλόκοψε τα λεμόνια και αφαίρεσε τα κουκούτσια.
  • Σε ένα μπολ ρίξε το ξύσμα, τα ψιλοκομμένα λεμόνια και τη ζάχαρη και ανακάτεψε καλά.
  • Κάλυψε το μπολ και άφησέ το εκτός ψυγείου για 24 ώρες.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 220°C.
  • Άνοιξε τη ζύμη ώστε να έχει διάμετρο 28εκ. κι έπειτα άπλωσέ την σε μια ταρτιέρα 22εκ., προσαρμόζοντας τις άκρες στο πλάι του ταψιού, αφού πρώτα έχεις ψεκάσει με μαγειρικό σπρέι.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα με τα λεμόνια το αλεύρι, το αλάτι και τα αυγά και ανακάτεψε καλά.
  • Πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μέσα στο ταψί και πάνω από τη ζύμη και ψήσε για 15 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 190°C, κάλυψε με αλουμινόχαρτο μόνο τις άκρες του ταψιού και ψήσε για άλλα 25 λεπτά.
  • Έπειτα, άφησε την πίτα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Χτύπησε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη σε ένα μίξερ σε υψηλή ταχύτητα, μέχρι να δημιουργηθεί η μαρέγκα.
  • Άπλωσε την μαρέγκα πάνω από την πίτα και κόψε σε 12 κομμάτια.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164