Ένα λαχανικό εποχής τρυπώνει ξαφνικά στα πιάτα μας και συναντάει το ρύζι. Κάνουμε ακόμα πιο υγιεινό το γεύμα μας με τα cranberries και τα φιστίκια να ολοκληρώνουν γευστικά.
Θερμίδες: 203/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1φλ. ρύζι
- 1+3/4φλ. ζωμό κοτόπουλου
- 4φλ. λαχανάκια Βρυξελλών (φύλλα)
- 1/4φλ. χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι το ξύσμα
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Πιπέρι για τη γεύση
- 2κ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2κ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
- Cranberries και φιστίκια για το πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε ένα αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι, σε υψηλή θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα το ζωμό κοτόπουλου με το ρύζι και άφησέ τα να πάρουν μια βράση.
- Κάλυψε το τηγάνι,, μείωσε τη θερμοκρασία και άφησε το ρύζι να σιγοβράσει για 10-12 λεπτά, μέχρι να είναι έτοιμο και να έχει απορροφήσει το ζωμό.
- Χώρισε τα φύλλα από τα λαχανάκια και ρίξε τα σε ένα μπολ.
- Ανακάτεψέ τα με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, ρίξε το μέσα στο μπολ και ανακάτεψέ το με τα υπόλοιπα υλικά, το μαϊντανό και την παρμεζάνα.
- Χώρισε σε 4 πιάτα και ρίξε από πάνω λίγα cranberries και φιστίκια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ