Μια ιδιαίτερη και light συνταγή που θυμίζει καρμπονάρα. Η λευκή σάλτσα κουνουπιδιού και η κρέμα γάλακτος θα κάνουν ακόμα πιο γευστικό το πιάτο σου.
Θερμίδες: 286/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450γρ. λιγκουίνι
- 3 μικρά κεφάλια κουνουπίδι
- 6φλ. ζωμό λαχανικών
- 6 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 1κ. σούπας μαργαρίνη
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα μοσχοκάρυδο
- Μια πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 300γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1/4φλ. κρέμα γάλακτος light
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε το κουνουπίδι.
- Πρόσθεσε το ζωμό λαχανικών σε μια κατσαρόλα και άφησέ το να πάρει μια βράση σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το κουνουπίδι στην κατσαρόλα.
- Μαγείρεψε μέχρι το κουνουπίδι να είναι μαλακό, περίπου 15 λεπτά.
- Στην εμπειρία μου, όσο περισσότερο μπορείτε να το μαγειρέψετε, η ομαλότερη η σάλτσα θα είναι. Λιώσε τη μαργαρίνη σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σκόρδο και σόταρε για 4-5 λεπτά.
- Βράσε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πριν τα στραγγίξεις κράτησε ένα φλιτζάνι από το νερό της κατσαρόλας.
- Μετέφερε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ μαζί με 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών.
- Πρόσθεσε μέσα το σοταρισμένο σκόρδο, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το ελαιόλαδο και το μαύρο πιπέρι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν ένας παχύρρευστος πουρές.
- Αν χρειαστεί μπορείς να προσθέσεις κι άλλο ζωμό λαχανικών.
- Πρόσθεσε τον πουρέ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι μαζί με την κρέμα γάλακτος και τα μανιτάρια και μαγείρεψε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει το μείγμα.
- Πρόσθεσε τα μακαρόνια και ανακάτεψέ τα.
- Σέρβιρε σε 8 πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ