Αν λατρεύεις τα μανιτάρια τότε πρέπει να δοκιμάσεις αυτή την πλούσια σε θρεπτικά συστατικά συνταγή!
Θερμίδες: 251
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/3 φλιτζάνι κινόα άβραστη
- 2/3 φλιτζάνι νερό
- 4 μεγάλα μανιτάρια Portobello καθαρισμένα
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουταλάκι νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
- θαλασσινό αλάτι για γεύση
- 1 φλιτζάνι ώριμες ντομάτες σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
- 1/4 φλιτζάνι φρέσκο ψιλοκομμένο βασιλικό
- 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα χωρίς λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πρόσθεσε την κινόα και το νερό σε μια μεσαία κατσαρόλα καλυμμένη από πάνω.
- Βράσε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι η κινόα να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του νερού, περίπου 12-15 λεπτά.
- Σβήσε τη φωτιά και άσε την κινόα πάνω στο μάτι για 5 λεπτά.
- Ενώ η κινόα βράζει, ψήσε τα μανιτάρια.
- Πρώτα λάδωσέ τα με ελαιόλαδο και πασπάλισε ομοιόμορφα με βαλσάμικο ξύδι.
- Πρόσθεσε και λίγο αλάτι για γεύση.
- Μαγείρεψε τα μανιτάρια 10 λεπτά και στράγγιξε ό,τι υγρό έχουν.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα μεσαίο μπολ ανακάτεψε τη μαγειρεμένη κινόα, το μαύρο πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, τις ντομάτες, τη φρυγανιά, το βασιλικό και τη φέτα.
- Βγάλε τα μανιτάρια από το φούρνο και γέμισέ τα με το μείγμα από κινόα, περίπου 1/2 φλιτζάνι σε κάθε μανιτάρι.
- Ψήσε 12 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια και να λιώσει το τυρί.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ