Μια συνταγή που μπορείς να επιλέξεις για σνακ ή για να συνοδεύσεις τη σαλάτα σου.
Θερμίδες: 162/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 sticks σέλερι ψιλοκομμένα
- Λίγο ελαιόλαδο
- 500γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 1κ. σούπας μουστάρδα Ντιζόν
- 100ml λευκό κρασί
- Λίγο αλάτι
- Λίγο μαύρο πιπέρι
- 80γρ. τρίμμα ψωμιού
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένα
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Λίγο γάλα αμυγδάλου
- 2κ. γλυκού σουσάμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
- Τοποθέτησε σε ένα αντικολλητικό ταψί μια λαδόκολλα.
- Ζέστανε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια πρόσθεσε το ψιλοκομμένο σέλερι.
- Μαγείρεψε για 10 έως 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και το σκόρδο και μαγείρεψε για ακόμα πέντε λεπτά.
- Πρόσθεσε τη μουστάρδα και το κρασί, αλατοπιπέρωσε, και στη συνέχεια μείωσε τη θερμοκρασία.
- Μαγείρεψε για 5 έως 10 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί όλο το υγρό.
- Άφησέ το στην άκρη για να κρυώσει.
- Ρίξε το μείγμα που μόλις έφτιαξες σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το τρίμμα ψωμιού.
- Ρίξε μέσα στο μπολ τον μαϊντανό και το θυμάρι και ανακάτεψε.
- Στρώσε τα δύο φύλλα σε μια επιφάνεια.
- Χώρισε το κάθε φύλλο σε 8 τετράγωνα.
- Μοίρασε στη μέση των τετραγώνων τι μείγμα με τα μανιτάρια.
- Άλειψε τις άκρες με γάλα αμυγδάλου κι έπειτα ένωσέ τες για να κλείσεις το πιτάκι σου.
- Βάλε τα 16 πιτάκια που έφτιαξες στο ταψί, πασπάλισε με σουσάλι και ψήσε για 25-30λεπτά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ