Μαρεγκάκια με σοκολάτα και φουντούκια

5
Mερίδες

Μαρέγκα με επικάλυψη σοκολάτας και τριμμένο φουντούκι!
Θερμίδες: 135

 

Συστατικά

  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρέμα ταρτάρ
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 85 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 1/3 κούπα ολόκληρα φουντούκια, καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 °C.
  • Χτύπησε τα ασπράδια αυγού με ένα μίξερ μέχρι να γίνουν αφρός.
  • Πρόσθεσε την κρέμα ταρτάρ και το αλάτι και ανακάτεψε πολύ καλά.
  • Σταδιακά πρόσθεσε τη ζάχαρη, από 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά και ανακάτευε.
  • Πρόσθεσε και τη βανίλια και χτύπησε για 1 λεπτό.
  • Χώρισε τη ζύμη σε 24 μπάλες και βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήσε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (οι μαρέγκες δεν πρέπει να κολλάνε στα δάχτυλα).
  • Κλείσε τον φούρνο και άσε τις μαρέγκες να κρυώσουν μέσα στο φούρνο για 1 ώρα.
  • Αφαίρεσε προσεκτικά από το χαρτί.
  • Λιώσε τη σοκολάτα σε υψηλή ταχύτητα για 1 λεπτό, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει.
  • Βούτηξε τη μία πλευρά της μαρέγκας στη λιωμένη σοκολάτα και πασπάλισε με ψιλοκομμένα φουντούκια.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164