Μια συνταγή που θα σε ταξιδέψει μέχρι το Μεξικό. Πικάντικη σαλάτα με δροσερό γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 217/ μερίδα
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1/8κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 2κ. γλυκού σκόνη τσίλι
- 2κ. γλυκού κύμινο
- 4 τορτίγιες ολικής με διάμετρο 25εκ.
- 450γρ. κιμάς γαλοπούλας
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2φλ. νερό
- 3/4φλ. σάλτσα ντομάτας
- 1+1/2φλ. μαρούλι κομμένο
- 1/2φλ. τυρί cheddar, με λίγα λιπαρά
- 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 190°C.
- Ανακάτεψε μαζί το λάδι, τη σκόνη σκόρδου, 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι και 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο.
- Κόψε 3 κύκλους με διάμετρο 10 εκατοστών από την κάθε τορτίγια και πασπάλισε την κάθε πλευρά με το μείγμα λαδιού.
- Στην ουσία πρέπει να έχεις 12 μικρούς κύκλους από τορτίγια.
- Πάρε 12 θήκες για muffin και τοποθέτησε μέσα τους κύκλους, πιέζοντάς τους στον πάτο.
- Ψήσε για 20 λεπτά και έπειτα άφησέ τους να κρυώσουν τελείως.
- Όταν κρυώσουν αφαίρεσε τις φωλιές από τις θήκες.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία, μαγείρεψε τον κιμά γαλοπούλας.
- Μόλις γίνει ροζ, πρόσθεσε την υπόλοιπη σκόνη τσίλι, το κύμινο, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το νερό, ανακατεύοντας.
- Συνέχισε το μαγείρεμα μέχρι να απορροφηθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
- Προσθέστε τη σάλτσα και ανακάτεψε μέχρι να συνδυαστούν τα υλικά.
- Μοίρασε το μείγμα που μόλις έφτιαξες στις φωλιές μαζί το μαρούλι, το τυρί και το γιαούρτι. Μοίρασε σε κάθε πιάτο από 2 φωλιές.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ