Μεσογειακή σαλάτα με κριθαράκι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Αυτή η σαλάτα έχει τα πάντα! Από σπανάκι μέχρι ελιές και αγκινάρα και θα γεμίσει το πιάτο σου ωφέλιμα συστατικά και ενέργεια!
338 θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ωμό κριθαράκι
  • 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένο και πλυμένο σπανάκι baby
  • 1/2 φλιτζάνι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένες ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 βάζο καρδιές αγκινάρας από κονσέρβα, αστράγγιστες
  • 3/4 φλιτζανιού τυρί φέτα τριμμένη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Μαγειρεύεις το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας χωρίς αλάτι.
  • Στραγγίζεις και το ξεπλένεις με κρύο νερό.
  • Μέσα σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το κριθαράκι με το σπανάκι, τη λιαστή ντομάτα, τις ελιές, το κρεμμύδι και το αλάτι.
  • Στραγγίζεις τις αγκινάρες, κρατώντας στην άκρη το ζουμί τους.
  • Κόβεις τις αγκινάρες σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνεις μαζί με το ζουμί τους και μισό φλιτζάνι φέτα στο κριθαράκι, ανακατεύοντας απαλά.
  • Προσθέτεις την υπόλοιπη φέτα ως γαρνιτούρα σε κάθε πιάτο.

Tip

Εάν δεν σου αρέσει η λιαστή ντομάτα, μπορείς άνετα να την αντικαταστήσεις με τοματίνια cherry κερδίζοντας έτσι σε θερμίδες!

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164