Γίνεται πίτσα χωρίς ζύμη; Και όμως! Οι ροδέλες μελιτζάνας γίνονται η βάση της πίτσας σου, αφαιρώντας θερμίδες και προσθέτοντας.. υγεία!
204 θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη μελιτζάνα ακαθάριστη
- ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
- ½ φλιτζάνι έτοιμη ντομάτα στον τρίφτη
- 10 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
- ½ φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα με λίγα λιπαρά
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλε αντικολλητικό μέσα σε ένα μεγάλο ταψί και άλειψε το με λίγο λάδι.
- Κόψε τις μελιτζάνες σε 10 στρογγυλές φέτες.
- Βάλ’ τες πάνω στο λαδωμένο χαρτί και άλειψέ τες με λίγο λάδι.
- Πασπάλισε με πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
- Ψήσε τις μελιτζάνες για 10 λεπτά.
- Βγάλ’ τες από το φούρνο και γύρισέ τες από την άλλη πλευρά.
- Άλειψέ τες με λάδι και ψήστες για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάλε το ταψί από το φούρνο και γύρισε το φούρνο σου στο γκριλ.
- Με ένα κουτάλι άπλωσε την ντομάτα σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας.
- Βάλε στην κορυφή τους από ένα φύλλο βασιλικό.
- Πασπάλισε μετά τα κομμάτια με την μοτσαρέλα, το βασιλικό και ξανά τυρί και ντομάτα
- Βάλε ξανά το ταψί στο φούρνο.
- Ψήσε για 2-3 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Όταν βγάλεις από τον φούρνο, άφησε τις μελιτζάνες 5 λεπτά να κρυώσουν πριν σερβίρεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ