Μους σοκολάτας για τις ώρες εκείνες που ζητάς κάτι απενγωσμένα γρήγορο και γλυκό.
θερμίδες: 229
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας άμυλο αραβοσίτου
- 2 φλιτζάνια γάλα με 2% λιπαρά
- 1.360 γραμμ. gianduja (σοκολάτα με φουντούκια), σπασμένη σε μικρά κομμάτια
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το άμυλο αραβοσίτου μέσα σε 1/2 φλιτζάνι γάλα μέχρι να διαλυθεί.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ζέστανε το υπόλοιπο 1 1/2 φλιτζάνια γάλα με τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.
- Δυνάμωσε τη φωτιά σε μέτρια και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να αρχίσει να βράζει.
- Πρόσθεσε το μείγμα σιγά-σιγά στην κατσαρόλα, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
- Βράσε λίγο ακόμα, ανακατεύοντας για 90 δευτερόλεπτα.
- Μοίρασε σε 4 φλιτζάνια και σκεέπασε με μια πλαστική μεμβράνη, πατώντας πάνω στην επιφάνεια της μους.
- Βάλε στο ψυγείο και άφησέ τα να παγώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ