Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε μεγάλη αδυναμία στη σοκολάτα. Αυτή τη φορά προτείνω να της δώσουμε ελαφριά και δροσερή γεύση με την προσθήκη της μέντας. Το καλύτερο από όλα είναι ότι θα ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για γλυκό, λαμβάνοντας λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 209/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3φλ. γάλα 0% λιπαρά
- 2 φακελάκια τσαγιού μέντας
- 1/2φλ. ζάχαρη
- 1/4φλ. κορν φλάουρ
- 1/8κ. γλυκού αλάτι
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 60γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε μια μικρή κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια ένταση.
- Ρίξε μέσα 2φλ. γάλα και άφησέ το να βράσει.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι, τοποθέτησε μέσα τα φακελάκια τσαγιού μέντας, κάλυψέ την και άφησέ την στην άκρη για 10 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το αλάτι.
- Σιγά – σιγά ρίχνε μέσα το υπόλοιπο 1φλ. γάλα και τη βανίλια και ανακάτευε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
- Αφαίρεσε από την κατσαρόλα τα φακελάκια τσαγιού και ρίξε το μείγμα που περιέχει στο μπολ με τη ζάχαρη.
- Ανακάτεψε καλά και ρίξε τώρα το μείγμα που δημιούργησες πάλι πίσω στην κατσαρόλα.
- Τοποθέτησε την κατσαρόλα στο μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακάτευε μέχρι να πήξει.
- Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι, ρίξε την κουβερτούρα μέσα και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
- Σέρβιρε σε 6 ποτήρια και απόλαυσέ το ζεστό ή κρύο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ