Μια ελαφριά συνταγή που μπορεί να ολοκληρώσει ένα ρομαντικό δείπνο. Τα μούρα δίνουν μια γλυκόξινη γεύση που δένουν ιδανικά με τη σοκολάτα.
Θερμίδες: 278/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη μους:
- 1/2φλ. κομματάκια κουβερτούρας
- 1/2φλ. λιωμένο αβοκάντο
- 1/2φλ. rasberries
- 1/4φλ. + 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
- 1/2κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4φλ. γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- Για τις στρώσεις:
- 1 + 1/3φλ. rasberries
- 1 + 1/2φλ. κομμάτια brownie ή σοκολατένια μπισκότα
- 1/4φλ. νιφάδες καρύδας
- Για το σερβίρισμα:
- 15γρ. κομματάκια κουβερτούρας
- 3κ. σούπας νιφάδες καρύδας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το σερβίρισμα:
- Λιώσε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ανακάτεψε τη λιωμένη σοκολάτα με τις νυφάδες καρύδας.
- Πάρε δύο ποτήρια και βούτηξε το χείλος του κάθε ποτηριού μέσα στη λιωμένη σοκολάτα.
- Βάλε τα ποτήρια στο ψυγείο.
- Για τη μους:
- Λιώσε τα κομματάκια κουβερτούρας σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.
- Ρίξε τη λιωμένη σοκολάτα, τον πουρέ από αβοκάντο, ται rasberries, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα αμυγδάλου σε ένα μικρό επεξεργαστή τροφίμων.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Για τις στρώσεις:
- Ρίξε στον πάτο του κάθε ποτηριού 1/4κ. σούπας μους.
- Μοίρασε αναλογικά τα rasberries σε κάθε ποτήρι.
- Ρίξε από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα, τα brownies ή τα μπισκότα και τις νυφάδες καρύδας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ