Μπακαλιάρος με ελαφριά, κόκκινη σος

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Υπέροχη συνταγή μπακαλιάρου με σάλτσα από ντομάτα και light κρέμα γάλακτος.
Θερμίδες: 227

Συστατικά

  • 750 γραμμ. μπακαλιάρος κομμένος σε 4 φιλέτα
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
  • 3/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πασπάλισε το μπακαλιάρο με 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι .
  • Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  • Πρόσθεσε το κρασί, τις ντομάτες και το ψάρι στο τηγάνι και άφησε το να σιγοβράσει.
  • Σκέπασε το και άφησε το να ψηθεί και μέσα, από 4 έως 6 λεπτά.
  • Όταν γίνει βάλε το ψάρι σε ένα μεγάλο πιάτο για να το κρατήσει ζεστό .
  • Ανακάτεψε την κρέμα και το κορνφλάουερ σε ένα μικρό μπολ.
  • Πρόσθεσε την στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
  • Μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
  • Μοίρασε σε 4 μεγάλα πιάτα το ψάρι με τη σάλτσα.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164