Υπέροχη συνταγή μπακαλιάρου με σάλτσα από ντομάτα και light κρέμα γάλακτος.
Θερμίδες: 227
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 750 γραμμ. μπακαλιάρος κομμένος σε 4 φιλέτα
- 3 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
- 3/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 συσκευασία ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος light
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κορνφλάουερ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πασπάλισε το μπακαλιάρο με 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι .
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο και 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε το κρασί, τις ντομάτες και το ψάρι στο τηγάνι και άφησε το να σιγοβράσει.
- Σκέπασε το και άφησε το να ψηθεί και μέσα, από 4 έως 6 λεπτά.
- Όταν γίνει βάλε το ψάρι σε ένα μεγάλο πιάτο για να το κρατήσει ζεστό .
- Ανακάτεψε την κρέμα και το κορνφλάουερ σε ένα μικρό μπολ.
- Πρόσθεσε την στο τηγάνι μαζί με το υπόλοιπο 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.
- Μαγείρεψε, ανακατεύοντας για 1 λεπτό.
- Μοίρασε σε 4 μεγάλα πιάτα το ψάρι με τη σάλτσα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ