Μια ιδιαίτερη συνταγή που δεν έχεις συνηθίσει! Ο μπακαλιάρος συναντάει την κόκκινη σάλτσα και την κάπαρη και δημιουργούν ένα τελειο μεσογειακό πιάτο.
Θερμίδες: 270/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2κ. γλυκού μαργαρίνη
- 2 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
- 1/4φλ. λευκό κρασί
- 1/2 λεμόνι, το χυμό
- 1/2φλ. σπιτική σάλτσα ντομάτας
- 2 φιλέτα μπακαλιάρου (170γρ. το κάθε ένα)
- 2κ. γλυκού κάπαρη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθέτησε ένα μεγάλο τηγάνι στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε μέσα τη μαργαρίνη και άφησέ τη να λιώσει.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και σόταρέ το μέχρι να ροδίσει.
- Ρίξε μέσα το κρασί και το χυμό λεμονιού και άφησε τα υλικά να σιγοβράσουν για 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε τη σάλτσα και ανακάτεψε με τα υπόλοιπα υλικά.
- Έπειτα, τοποθέτησε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα και ρίξε από πάνω την κάπαρη και το αλατοπίπερο.
- Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε για 4 λεπτά.
- Τέλος, γύρισε τα φιλέτα από την άλλη πλευρά και μαγείρεψε για ένα λεπτό ακόμα.
- Σέρβιρε σε δύο πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ