Μπορούσες να φανταστείς ότι με λίγο γιαούρτι και λίγη φρυγανιά κάνεις έναν εξαιρετικά τραγανό μπακαλιάρο χωρίς τηγάνι και περιττές θερμίδες; Αυτή η συνταγή θα σε δικαιώσει!
Θερμίδες: 220
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζάνι άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
- 1/4 φλιτζάνι light μαγιονέζα
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 750 γραμμ. φιλέτα μπακαλιάρου σε 4 μερίδες
- 4 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C .
- Άλειψε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι.
- Ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο και το λάδι σε ένα μικρό μπολ .
- Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το αλάτι.
- Τοποθέτησε το ψάρι στο ταψί.
- Άπλωσε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γιαουρτιού σε κάθε κομμάτι ψαριού.
- Στην κορυφή κάθε ψαριού, βάλε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
- Ψήσε το ψάρι μέχρι να γίνει λευκό στο κέντρο και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά .
- Σέρβιρε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά της σούπας από την υπόλοιπη σάλτσα και με μια φέτα λεμόνι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ