Μπακαλιάρος με κρούστα από γιαούρτι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορούσες να φανταστείς ότι με λίγο γιαούρτι και λίγη φρυγανιά κάνεις έναν εξαιρετικά τραγανό μπακαλιάρο χωρίς τηγάνι και περιττές θερμίδες; Αυτή η συνταγή θα σε δικαιώσει!
Θερμίδες: 220

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι light μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 750 γραμμ. φιλέτα μπακαλιάρου σε 4 μερίδες
  • 4 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C .
  • Άλειψε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι.
  • Ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο και το λάδι σε ένα μικρό μπολ .
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το αλάτι.
  • Τοποθέτησε το ψάρι στο ταψί.
  • Άπλωσε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γιαουρτιού σε κάθε κομμάτι ψαριού.
  • Στην κορυφή κάθε ψαριού, βάλε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
  • Ψήσε το ψάρι μέχρι να γίνει λευκό στο κέντρο και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά .
  • Σέρβιρε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά της σούπας από την υπόλοιπη σάλτσα και με μια φέτα λεμόνι.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164