Μπακαλιάρος με κρούστα από γιαούρτι

30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Μπορούσες να φανταστείς ότι με λίγο γιαούρτι και λίγη φρυγανιά κάνεις έναν εξαιρετικά τραγανό μπακαλιάρο χωρίς τηγάνι και περιττές θερμίδες; Αυτή η συνταγή θα σε δικαιώσει!
Θερμίδες: 220

Συστατικά

  • 1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά ολικής αλέσεως
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι άπαχο στραγγιστό γιαούρτι
  • 1/4 φλιτζάνι light μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο ​​εστραγκόν ή 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 750 γραμμ. φιλέτα μπακαλιάρου σε 4 μερίδες
  • 4 φέτες λεμονιού για το σερβίρισμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200 ° C .
  • Άλειψε ένα μεγάλο ταψί με λίγο λάδι.
  • Ανακάτεψε την τριμμένη φρυγανιά με το σκόρδο και το λάδι σε ένα μικρό μπολ .
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ, ανακάτεψε το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, το εστραγκόν και το αλάτι.
  • Τοποθέτησε το ψάρι στο ταψί.
  • Άπλωσε 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα γιαουρτιού σε κάθε κομμάτι ψαριού.
  • Στην κορυφή κάθε ψαριού, βάλε 2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά.
  • Ψήσε το ψάρι μέχρι να γίνει λευκό στο κέντρο και η τριμμένη φρυγανιά να ροδίσει, για περίπου 15 λεπτά .
  • Σέρβιρε κάθε μερίδα με 1 κουταλιά της σούπας από την υπόλοιπη σάλτσα και με μια φέτα λεμόνι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164