Μια γευστική συνταγή, λίγο πιο εναλλακτική από αυτή που έχεις συνηθίσει τόσα χρόνια. Μπορείς να την απολαύσεις ακόμα κι αν κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 268/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 μεγάλα ασπράδια αυγών
- 2/3φλ. τρίμμα φρυγανιάς
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1κ. σούπας μαργαρίνη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 1/4φλ. λευκό κρασί
- 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1κ. σούπας κάπαρη
- Φέτες λεμονιού
- 2κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ρίξε πιπέρι στα φιλέτα μπακαλιάρου.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα ασπράδια αυγών.
- Σε ένα πιάτο ρίξε μέσα τη φρυγανιά.
- Πρόσθεσε τα φιλέτα πρώτα στα ασπράδια αυγών και μετά στη φρυγανιά.
- Ζέστανε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και ρίξε μέσα τη 1κ. σούπας ελαιόλαδο.
- Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι τα φιλέτα και σόταρέ τα για 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
- Άφησε τα φιλέτα στην άκρη.
- Μέσα στο ίδιο τηγάνι ρίξε τη μαργαρίνη, το χυμό λεμονιού, το κρασί, το ζωμό, τις φέτες λεμονιού και λίγο πιπέρι και άφησέ τα να βράσουν για 4 λεπτά.
- Μοίρασε τη sauce που μόλις έφτιαξες πάνω στα φιλέτα μαζί με την κάπαρη και το μαϊντανό.
- Σέρβιρε ένα φιλέτο σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ