Μια θρεπτική επιλογή για πρωινό γεύμα, σαν σνακ μέσα στην ημέρα ή σαν επιδόρπιο που θα ικανοποιήσει την επιθυμία σου για κάτι γλυκό. Μπορείς να το απολαύσεις ακόμα και αν κάνεις δίαιτα, κάθε ώρα της ημέρας.
Θερμίδες: 190/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη βάση:
- 10γρ. βραζιλιάνικα φιστίκια
- 160γρ. καρύδια
- 190γρ. χουρμάδες
- 5κ. σούπας λάδι καρύδας
- Για τη λευκή στρώση:
- 450γρ. κάσιους
- 70γρ. σιρόπι Αγαύης
- 15ml. λάδι καρύδας
- Για τη μωβ στρώση:
- 150γρ. blueberries
- 125γρ. λάδι καρύδας
- 60γρ. άνθος αραβοσίτου
- 35γρ. κάσιους
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πάρε ένα ορθογώνιο ταψί 4x10 ιντσών και κάλυψέ το με μια λαδόκολλα.
- Για να φτιάξεις τη βάση, τοποθέτησε σε ένα μούλτι τα βραζιλιάνικα φιστίκια και τα καρύδια και χτύπησέ τα μέχρι να θρυμματιστούν.
- Στη συνέχεια πρόσθεσε τους χουρμάδες και το λάδι καρύδας και χτύπησε ξανά.
- Αν πιέσεις το μείγμα και δεν παραμένει ενωμένο, σημαίνει ότι πρέπει να το χτυπήσεις κι άλλο.
- Στρώσε τη βάση στο ταψί πιέζοντας το μείγμα και τοποθέτησέ το στο ψυγείο.
- Για να δημιουργήσεις τη λευκή στρώση βούτηξε τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό, ώστε να καλύπτονται εντελώς, και άφησέ τα για 1 ώρα.
- Ρίξε το νερό, τα κάσιους, το σιρόπι Αγαύης και το λάδι καρύδας σε ένα μούλτι και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει το μείγμα λείο.
- Βγάλε το ταψί από το ψυγείο, χύσε το λευκό μείγμα πάνω στη βάση και τοποθέτησέ το πάλι στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Για να δημιουργήσεις τη μωβ στρώση βούτηξε τα κάσιους σε ένα μπολ με νερό, ώστε να καλύπτονται εντελώς, και άφησέ τα για 1 ώρα.
- Ρίξε το νερό, τα κάσιους, τα blueberries, το λάδι καρύδας και το άνθος αραβοσίτου μέσα στο μούλτι και χτύπησε μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Βγάλε το ταψί από το ψυγείο, χύσε το μωβ μείγμα πάνω από το λευκό και τοποθέτησέ το πάλι στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Χώρισε το ταψί σε 8 μπάρες και σέρβιρε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ