Μια ιδιαίτερη και γλυκόξινη συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε άλλη χώρα.
Θερμίδες: 213/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σος από κάσιους:
- 1/2φλ. κάσιους
- 3+1/2κ. σούπας νερό
- 1κ. σούπας κάρυ
- 2κ. γλυκού ξίδι
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1+1/2κ. γλυκού μέλι
- Για τα μπιφτέκια:
- 1κ. σούπας sriracha
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Μια μεγάλη πρέζα πιπέρι
- 2κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1κ. γλυκού τζίντζερ, λιωμένο
- 1/2φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 8 φέτες ανανά
- 8 φύλλα μαρούλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα κάσιους σε ένα μπολ, κάλυψέ τα με νερό και άφησέ τα για 8 ώρες.
- Έπειτα, βάλε τα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, πρόσθεσε τις 3+1/2κ. σούπας νερό, το κάρυ, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι.
- Χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σος.
- Βάλε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το sriracha, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κόλιαντρο.
- “Ζύμωσε” όλα τα υλικά και πλάσε 8 μπιφτέκια.
- Βάλε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάλε τον ανανά για να ψηθεί και αυτός.
- Όταν είναι έτοιμα, βάλε το καθένα πάνω από ένα φύλλο μαρούλι και άπλωσε τη σος ανάμεσα στο μπιφτέκι και στον ανανά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ