Μια ιδιαίτερη και γλυκόξινη συνταγή που θα σε ταξιδέψει σε άλλη χώρα.
Θερμίδες: 213/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σος από κάσιους:
- 1/2φλ. κάσιους
- 3+1/2κ. σούπας νερό
- 1κ. σούπας κάρυ
- 2κ. γλυκού ξίδι
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- Μια πρέζα πιπέρι
- 1+1/2κ. γλυκού μέλι
- Για τα μπιφτέκια:
- 1κ. σούπας sriracha
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Μια μεγάλη πρέζα πιπέρι
- 2κ. γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1κ. γλυκού τζίντζερ, λιωμένο
- 1/2φλ. κόλιαντρο ψιλοκομμένο
- 8 φέτες ανανά
- 8 φύλλα μαρούλι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα κάσιους σε ένα μπολ, κάλυψέ τα με νερό και άφησέ τα για 8 ώρες.
- Έπειτα, βάλε τα σε ένα επεξεργαστή τροφίμων, πρόσθεσε τις 3+1/2κ. σούπας νερό, το κάρυ, το ξίδι, το αλάτι, το πιπέρι και το μέλι.
- Χτύπησε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη σος.
- Βάλε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ και πρόσθεσε το sriracha, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το κόλιαντρο.
- “Ζύμωσε” όλα τα υλικά και πλάσε 8 μπιφτέκια.
- Βάλε τα μπιφτέκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και από πάνω βάλε τον ανανά για να ψηθεί και αυτός.
- Όταν είναι έτοιμα, βάλε το καθένα πάνω από ένα φύλλο μαρούλι και άπλωσε τη σος ανάμεσα στο μπιφτέκι και στον ανανά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ