Μπιφτέκια λαχανικών με κινόα

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
17
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα αγαπήσεις ακόμα κι αν δεν κάνεις νηστεία.

Θερμίδες: 197/ μερίδα

Συστατικά

  • 1+1/2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1φ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2κ. σούπας σκόρδο, λιωμένο
  • 2φλ. κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
  • 425γρ. λευκά φασόλια κονσέρβας
  • 1/2φλ. σπιτική σάλτσα τομάτας
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 2φλ. κινόα, μαγειρεμένη
  • 1/2φλ. πράσινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2φλ. φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • Μια πρέζα πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Σε ένα ταψί στρώσε μια λαδόκολλα.
  • Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα, περίπου 2-3 λεπτά.
  • Πρόσθεσε το ψιλοκομμένο κουνουπίδι και μαγείρεψε για περίπου 2 λεπτά.
  • Μείωσε τη θερμοκρασία στο χαμηλό, κάλυψε το τηγάνι με ένα καπάκι και μαγείρεψε μέχρι το κουνουπίδι να είναι τρυφερό, περίπου 5 λεπτά.
  • Μετέφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο επεξεργαστή τροφίμων.
  • Στον ίδιο επεξεργαστή πρόσθεσε τα φασόλια και τη σάλτσα και χτύπησε τα υλικά.
  • Ρίξε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με την κινόα, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ζύμωσε όλα τα υλικά.
  • Πλάσε 17 μπιφτέκια και ψήσε στο φούρνο για 45-50 λεπτά.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164