Αφράτα μπισκοτάκια με γλάσο από σοκολάτα γάλακτος και λευκή!
Θερμίδες: 88/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Μπισκότα:
- 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 4 κουταλιές βούτυρο μαλακό
- 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
- Σπρέι μαγειρικής
- Γλάσο:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
- 12 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
- 12 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τα μπισκότα:
- Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και άφησέ το στην άκρη.
- Χτύπησε το βούτυρο με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Σταδιακά πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά.
- Πρόσθεσε τη βανίλια και το ασπράδι αυγού και χτύπησε καλά.
- Πρόσθεσε και το μείγμα αλευριού και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
- Βάλε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα 16 εκατοστών και τύλιξέ την.
- Βάλε την στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 ° C.
- Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψε σε 24 φέτες και σε πάχος 2.5 εκατοστών.
- Βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 8-10 λεπτά.
- Βγάλε τα μπισκότα από το φούρνο και άσε τα να κρυώσουν.
- Για το γλάσο:
- Ανακάτεψε την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μικρό μπολ.
- Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά.
- Άπλωσε το γλάσο πάνω από τα μπισκότα και μέσα στο κέντρο. Άσε τα να κρυώσουν.
- Λιώσε την ημίγλυκη σοκολάτα και την λευκή ξεχωριστά.
- Γέμισε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την ημίγλυκη και άλλη μια με τη λευκή.
- Κόψε τις άκρες τους και γαρνίρισε πάνω από τα μπισκότα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ