Μπισκότα με γλάσο σοκολάτας

5
Mερίδες

Αφράτα μπισκοτάκια με γλάσο από σοκολάτα γάλακτος και λευκή!
Θερμίδες: 88/ μερίδα

Συστατικά

  • Μπισκότα:
  • 1 φλιτζάνι για κάθε χρήση αλεύρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 4 κουταλιές βούτυρο μαλακό
  • 2/3 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μεγάλο ασπράδι αυγού
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Γλάσο:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
  • 12 γραμμάρια ημίγλυκη σοκολάτα
  • 12 γραμμάρια λευκή σοκολάτα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για τα μπισκότα:
  • Ανακάτεψε καλά με ένα σύρμα το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι σε ένα μπολ και άφησέ το στην άκρη.
  • Χτύπησε το βούτυρο με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Σταδιακά πρόσθεσε την κρυσταλλική ζάχαρη, χτυπώντας μέχρι να αναμιχθούν καλά.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια και το ασπράδι αυγού και χτύπησε καλά.
  • Πρόσθεσε και το μείγμα αλευριού και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.
  • Βάλε τη ζύμη σε μια λαδόκολλα 16 εκατοστών και τύλιξέ την.
  • Βάλε την στο ψυγείο για 3 ώρες να παγώσει.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 ° C.
  • Βγάλε τη ζύμη από το ψυγείο και κόψε σε 24 φέτες και σε πάχος 2.5 εκατοστών.
  • Βάλτες σε ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήσε για 8-10 λεπτά.
  • Βγάλε τα μπισκότα από το φούρνο και άσε τα να κρυώσουν.
  • Για το γλάσο:
  • Ανακάτεψε την ζάχαρη άχνη και το κακάο σε ένα μικρό μπολ.
  • Πρόσθεσε το γάλα και ανακάτεψε καλά.
  • Άπλωσε το γλάσο πάνω από τα μπισκότα και μέσα στο κέντρο. Άσε τα να κρυώσουν.
  • Λιώσε την ημίγλυκη σοκολάτα και την λευκή ξεχωριστά.
  • Γέμισε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με την ημίγλυκη και άλλη μια με τη λευκή.
  • Κόψε τις άκρες τους και γαρνίρισε πάνω από τα μπισκότα.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164