Μπισκότα με πολύχρωμη τρούφα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μπισκοτάκια με πολύχρωμες τρούφες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Θερμίδες: 129/μερίδα

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
  • 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • Επιπλέον ζάχαρη ή τρούφα για διακόσμηση

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ψέκασε με το σπρέι μαγειρικής ένα αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα για λίγα δευτερόλεπτα και άφησέ τα στην άκρη.
  • Σε ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά ώστε το βούτυρο να είναι ελαφρύ και αφράτο.
  • Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια, και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
  • Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και χαμήλωσε την ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι και ανακάτευε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
  • Ρίξε ζάχαρη και τρούφα σε ένα μικρό πιάτο.
  • Πάρε 1.5 κουταλιά ζύμη και ανοιξέ την μέσα στην παλάμη σου για να την κάνεις μπάλα.
  • Ρόλαρε κάθε μπάλα μέσα στο πιάτο με τη ζάχαρη και την τρούφα μέχρι να καλυφθεί τελείως.
  • Βάλε κάθε μπάλα στο αντικολλητικό χαρτί και με τη βάση ενός ποτηριού πάτα ελαφρά κάθε μπισκότο από πάνω για να ισιώσει λίγο. Μην το παρακάνεις όμως!
  • Ψήσε για 10 λεπτά και βγάλε από τον φούρνο.
  • Άστα να κρυώσουν 15 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164