Μπισκοτάκια με πολύχρωμες τρούφες που θα λατρέψει όλη η οικογένεια!
Θερμίδες: 129/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 1/2 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουταλάκι μαγειρική σόδα
- Επιπλέον ζάχαρη ή τρούφα για διακόσμηση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ψέκασε με το σπρέι μαγειρικής ένα αντικολλητικό χαρτί.
- Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα για λίγα δευτερόλεπτα και άφησέ τα στην άκρη.
- Σε ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε μέτρια ταχύτητα, για 2-3 λεπτά ώστε το βούτυρο να είναι ελαφρύ και αφράτο.
- Πρόσθεσε το αυγό, τη βανίλια, και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο και χαμήλωσε την ταχύτητα.
- Πρόσθεσε σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι και ανακάτευε μέχρι το μείγμα να γίνει ζύμη.
- Ρίξε ζάχαρη και τρούφα σε ένα μικρό πιάτο.
- Πάρε 1.5 κουταλιά ζύμη και ανοιξέ την μέσα στην παλάμη σου για να την κάνεις μπάλα.
- Ρόλαρε κάθε μπάλα μέσα στο πιάτο με τη ζάχαρη και την τρούφα μέχρι να καλυφθεί τελείως.
- Βάλε κάθε μπάλα στο αντικολλητικό χαρτί και με τη βάση ενός ποτηριού πάτα ελαφρά κάθε μπισκότο από πάνω για να ισιώσει λίγο. Μην το παρακάνεις όμως!
- Ψήσε για 10 λεπτά και βγάλε από τον φούρνο.
- Άστα να κρυώσουν 15 λεπτά και σέρβιρε αμέσως.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ