Μια απολαυστική και ιδιαίτερη συνταγή με κοτόπουλο με απλά υλικά… και λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το κοτόπουλο:
- 1¼ γ. ζωμό κοτόπουλου light
- 2 κουτ. φυτικό λάδι
- 6 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
- 1½ κουτ. χοντρό αλάτι
- ¾ κουτ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 μεσαίες πολύχρωμες πιπεριές
- ½ μέσο γλυκό κρεμμύδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Για τη σάλτσα:
- ¼ γ. φρέσκο μαϊντανό
- ¼ γ. φρέσκο βασιλικό
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- ¼ γ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη
- 1½ κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το κοτόπουλο:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ζέστανε το λάδι σε τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
- Πασπάλισε το κοτόπουλο με αλάτι και πιπέρι.
- Βάλε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγείρεψε για 10 λεπτά και από την κάτω πλευρά και άλλα 4 από την άλλη μέχρι να γίνει τραγανό.
- Βάλε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
- Σόταρε τις πιπεριές και τα επόμενα 2 συστατικά για 3 λεπτά.
- Βάλε το κοτόπουλο πάνω από τις πιπεριές και ψήσε στο φούρνο για 10 λεπτά.
- Εάν θέλεις μπορείς να σερβίρεις το κοτόπουλο με κουσκούς και να περιχύσεις με τη σάλτσα.
- Για τη σάλτσα:
- Ανακάτεψε μαζί το μαϊντανό, το βασιλικό, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το ελαιόλαδο, την κάπαρη και το χυμό λεμονιού και τέλος αλατοπιπέρωσε.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ