Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια δείχνουμε ιδιαίτερη αδυναμία στο αβοκάντο. Ειδικά όταν αυτό έρχεται με τη συνοδεία του αυγού και της γαρίδας και δημιουργούν μια light συνταγή που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις.
Θερμίδες: 229/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη μπρουσκέτα:
- 1/2 αβοκάντο ώριμο καθαρισμένο
- 1 1/2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- 3 τοματίνια
- Αλατοπίπερο για τη γεύση
- 2 αυγά
- 2 λεπτές φέτες ψωμί
- Για τις γαρίδες:
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 250γρ. γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένο
- 1/2 λεμόνι, τον χυμό
- 1 κ. γλυκού μαϊντανός
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ λιώσε το αβοκάντο με 1 1/2 κ. γλυκού χυμό λεμονιού και λίγο κόκκινο πιπέρι.
- Ζέστανε το τηγάνι σε ένα μάτι με μέτρια ένταση.
- Κόψε τα τοματίνια στη μέση και πρόσθεσέ τα στο τηγάνι.
- Μετά από 4 λεπτά περίπου αφαίρεσέ τα από το μάτι και άφησέ τα στην άκρη.
- Πασπάλισε τις γαρίδες με αλάτι και πιπέρι.
- Ζέστανε μια κ. της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τις γαρίδες και μαγείρεψε για 2 λεπτά από κάθε μεριά.
- Αφαίρεσε τις γαρίδες από το τηγάνι και άφησέ τες να κρυώσουν.
- Ρίξε από πάνω τον χυμό λεμονιού και τον μαϊντανό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια ένταση σπάσε τα αυγά.
- Μαγείρεψε για 3 λεπτά και διατήρησε τον κρόκο υγρό.
- Ψήσε λίγο τις φέτες ψωμιού στη τοστιέρα.
- Μοίρασε σε 2 πιάτα από μια φέτα ψωμί.
- Άπλωσε στο καθένα το μισό μείγμα από το αβοκάντο, τα τοματίνια, τις γαρίδες και στην κορυφή το αυγό.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ