Είχαμε συνηθίσει τις κλασικές μπρουσκέτες με βασιλικό και μοτσαρέλα. Τώρα τη θέση του βασιλικού παίρνει το pesto και τη θέση της μοτσαρέλας ή ρικότα. Φυσικά, τα τοματίνια δίνουν extra γεύση και χρώμα.
Θερμίδες: 226/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 λεπτές φέτες ψωμί
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι μικρό κομμένο σε κύβους
- 1 φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2 φλ. τυρί ρικότα light
- 1/3 φλ. σάλτσα pesto
- Αλατοπίπερο για τη γεύση
- Βαλσάμικο ξύδι για τη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Τοποθέτησε το ψωμί σε μια αντικολλητική κόλλα, άλειψέ τα με λίγο ελαιόλαδο και ψήσε τα για 4 λεπτά.
- Αφαίρεσέ τα από το φούρνο.
- Τοποθέτησε ένα τηγάνι στο μάτι και σε μέτρια ένατση.
- Πρόσθεσε μια κουταλιά της σούπας λάδι και σόταρε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2 λεπτά.
- Ρόξε μέσα τα τοματίνια, μια πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Μαγείρεψέ τα για 4 λεπτά και μετά βάλ’ τα στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε 2 πιάτα χώρισε τα ψωμάκια.
- Άλειψε το τυρί, μετά τη pesto και μετά χώρισε ομοιόμορφα τα τοματίνια.
- Πασπάλισε με βαλσάμικο για extra γεύση.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ