Muffins με βατόμουρα

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Τα muffins είναι αγαπημένο γλυκό των Άγγλων, σε συνδυασμό με το τσάι τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει και στη δική μας καθημερινότητα με πολλές παραλλαγές και ποικίλους συνδυασμούς.
Θερμίδες: 142/ μερίδα

Συστατικά

  • 2/3 φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 1/3 φλ. βούτυρο μαλακό
  • 1 1/2κ. γλυκού βανίλια
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1 αυγό μεγάλο
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1κ. γλυκού baking powder
  • 1/4κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλ. βουτυρόγαλα χαμηλό σε λιπαρά
  • 2 φλ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
  • 1/4 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο

 

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο.
  • Χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε τη βανίλια, τα ασπράδια αυγών και το αυγό.
  • Χτύπησε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  • Συνδύασε το αλεύρι, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
  • Χαμήλωσε το μίξερ και ρίξε σιγά – σιγά μέσα το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το αλεύρι.
  • Ρίξε και το βουτυρόγαλα.
  • Βγάλε το μείγμα από το μίξερ, ρίξε τα βατόμουρα και τα καρύδια και ανακάτεψε απαλά με μια κουτάλα.
  • Χώρισε το μείγμα σε 24 αλουμινένια κυπελάκια και ψήσε για 25 λεπτά στους 170°C.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164