Τα muffins είναι αγαπημένο γλυκό των Άγγλων, σε συνδυασμό με το τσάι τους. Τα τελευταία χρόνια έχουν μπει και στη δική μας καθημερινότητα με πολλές παραλλαγές και ποικίλους συνδυασμούς.
Θερμίδες: 142/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 φλ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 1/3 φλ. βούτυρο μαλακό
- 1 1/2κ. γλυκού βανίλια
- 2 ασπράδια αυγών
- 1 αυγό μεγάλο
- 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1κ. γλυκού baking powder
- 1/4κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 φλ. βουτυρόγαλα χαμηλό σε λιπαρά
- 2 φλ. βατόμουρα φρέσκα ή κατεψυγμένα
- 1/4 φλ. καρύδι ψιλοκομμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 170°C.
- Πρόσθεσε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το βούτυρο.
- Χτύπησέ τα σε υψηλή ταχύτητα.
- Πρόσθεσε τη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να αφρατέψει.
- Πρόσθεσε τη βανίλια, τα ασπράδια αυγών και το αυγό.
- Χτύπησε μέχρι να αναμειχθούν καλά.
- Συνδύασε το αλεύρι, τη baking powder, τη σόδα και το αλάτι.
- Χαμήλωσε το μίξερ και ρίξε σιγά – σιγά μέσα το μείγμα που μόλις έφτιαξες με το αλεύρι.
- Ρίξε και το βουτυρόγαλα.
- Βγάλε το μείγμα από το μίξερ, ρίξε τα βατόμουρα και τα καρύδια και ανακάτεψε απαλά με μια κουτάλα.
- Χώρισε το μείγμα σε 24 αλουμινένια κυπελάκια και ψήσε για 25 λεπτά στους 170°C.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ