Το healthy lifestyle μας χαρακτηρίζει και αυτή η συνταγή μπορεί απόλυτα να προσαρμοστεί στις ανάγκες μας. Τα ασπράδια αυγών, το αβοκάντο και το γιαούρτι προσφέρουν πολλά θρεπτικά συστατικά, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά.
Θερμίδες: 180/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αβοκάντο ώριμο
- 3 λάιμ
- 15γρ. κόλιανδρο
- 3κ. σούπας γιαούρτι χωρίς λιπαρά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
- 1 καρότο κομμένο σε sticks
- 1/2 λάχανο τριμμένο
- 1 καυτερή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 10 ασπράδια αυγών
Τρόπος Μαγειρέματος
- Καθάρισε το αβοκάντο και τοποθέτησέ το σε ένα μίξερ.
- Πρόσθεσε μέσα το χυμό από 2 λάιμ, το κόλιανδρο, το γιαούρτι και 1/2κ. σούπας ελαιόλαδο.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ πρόσθεσε το μείγμα που μόλις έφτιαξες μαζί με το κρεμμύδι, το καρότο, το λάχανο και την πιπεριά και ανακάτεψέ τα.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε τα αυγά με λίγο αλατοπίπερο.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε την υπόλοιπη 1/2κ. σούπας λάδι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα τα χτυπημένα αυγά και μαγείρεψε την ομελέτα.
- Όταν είναι έτοιμη η ομελέτα, τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής και πρόσθεσε το μείγμα με το αβοκάντο.
- Δίπλωσέ τη στη μέση, κόψε την σε 4 κομμάτια και σέρβιρε ένα σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ