Ένα πολύ υγιεινό και θρεπτικό πιάτο, που φτιάχνεται σε χρόνο μηδέν και θα σε χορτάσει!
θερμίδες: 300
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1/4 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι kosher
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 8 ασπράδια αυγών
- 1/2 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180° C.
- Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Σόταρε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 7 λεπτά.
- Πασπάλισε το μείγμα με αλάτι και πιπέρι .
- Ρίξε τα ασπράδια αυγών στο τηγάνι και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
- Ρίξε από πάνω τη φέτα και το σπανάκι.
- Βάλε το τηγάνι στο φούρνο και ψήσε χωρίς να το σκεπάσεις, για 8-10 λεπτά. (Αν χρησιμοποιείς ολόκληρα αυγά αντί για ασπράδια , ψήσε στους 200° C).
- Βγάλε προσεκτικά με μία σπάτουλα την ομελέτα και σέρβιρε σε ένα μεγάλο πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ