Μια εύκολη συνταγή εμπνευσμένη από τη μεξικάνικη κουλτούρα. Οι γαρίδες ταιριάζουν απόλυτα σε αυτήν την ομελέτα, ενώ τα μανιτάρια ισορροπούν τη γεύση.
Θερμίδες: 280/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 1κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1/2 καυτερή πιπεριά
- 100γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 50γρ. μανιτάρια κομμένα
- 1κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψέκασε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά τσίλι και σόταρέ τα.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψέ τες μέχρι να γίνουν ροζ.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και άφησέ τα να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και το γάλα με την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.
- Ψέκασε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα τα αυγά και άφησε την ομελέτα να ψηθεί.
- Μετέφερε την ομελέτα σε ένα πιάτο, ρίξε μέσα το μείγμα με τις γαρίδες και δίπλωσέ την σαν φωλιά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ