Μια εύκολη συνταγή εμπνευσμένη από τη μεξικάνικη κουλτούρα. Οι γαρίδες ταιριάζουν απόλυτα σε αυτήν την ομελέτα, ενώ τα μανιτάρια ισορροπούν τη γεύση.
Θερμίδες: 280/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 αυγό
- 1 ασπράδι αυγού
- 1κ. σούπας γάλα χωρίς λιπαρά
- 2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
- 1/2 καυτερή πιπεριά
- 100γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 50γρ. μανιτάρια κομμένα
- 1κ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψέκασε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο, τα κρεμμύδια και την πιπεριά τσίλι και σόταρέ τα.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες και μαγείρεψέ τες μέχρι να γίνουν ροζ.
- Πρόσθεσε τα μανιτάρια και άφησέ τα να μαλακώσουν.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα αυγά και το γάλα με την πάπρικα και λίγο αλατοπίπερο.
- Ψέκασε ένα άλλο αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε μέσα τα αυγά και άφησε την ομελέτα να ψηθεί.
- Μετέφερε την ομελέτα σε ένα πιάτο, ρίξε μέσα το μείγμα με τις γαρίδες και δίπλωσέ την σαν φωλιά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ