Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα ικανοποιήσει τη gourmet διάθεσή σου και τον απαιτητικό ουρανίσκο σου. Είναι light και χαρακτηρίζεται κυρίως από τις λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 255/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φέτες προσούτο
- 4 αυγά
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2φλ. σπανάκι
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 55γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
- 2κ. γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- Αλατοπίπερο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ψήσε την πιπεριά στο φούρνο.
- Τοποθέτησέ την σε μια χαρτοπετσέτα για 20 λεπτά.
- Βάλε την πιπεριά κάτω από κρύο νερό και αφαίρεσε το εξωτερικό “δέρμα” της.
- Κόψε την σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα σπόρια.
- Σε ένα μπολ χτύπησε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.
- Όταν τελειώσεις χτύπησε και τα άλλα δύο αυγά.
- Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τις 2 μερίδες.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε 1κ. σούπας ελαιόλαδο και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
- Ρίξε την πρώτη μερίδα με τα αυγά και περίμενε μέχρι να γίνει η ομελέτα.
- Αφαίρεσέ την από το τηγάνι και τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής.
- Κάνε την ίδια διαδικασία και με την άλλη μερίδα αυγών.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το σπανάκι και άφησέ το για 1 λεπτό να μαραθεί.
- Χώρισέ το στις δύο ομελέτες που έχεις πάνω στο ξύλο κοπής.
- Χώρισε επίσης στις ομελέτες την πιπεριά και το τυρί κρέμα.
- Τύλιξε τις ομελέτες σαν ρολά και έπειτα τύλιξε γύρω τους από μια φέτα προσούτο.
- Πασπάλισε από πάνω με σχοινόπρασο και σέρβιρε μια ομελέτα σε κάθε πιάτο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ