Ομελέτα-wrap με προσούτο και τυρί κρέμα

35 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
2
Mερίδες

Μια ιδιαίτερη συνταγή που θα ικανοποιήσει τη gourmet διάθεσή σου και τον απαιτητικό ουρανίσκο σου. Είναι light και χαρακτηρίζεται κυρίως από τις λίγες θερμίδες.
Θερμίδες: 255/ μερίδα

Συστατικά

  • 2 φέτες προσούτο
  • 4 αυγά
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2φλ. σπανάκι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 55γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά
  • 2κ. γλυκού σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • Αλατοπίπερο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Ψήσε την πιπεριά στο φούρνο.
  • Τοποθέτησέ την σε μια χαρτοπετσέτα για 20 λεπτά.
  • Βάλε την πιπεριά κάτω από κρύο νερό και αφαίρεσε το εξωτερικό “δέρμα” της.
  • Κόψε την σε λεπτές φέτες, αφαιρώντας τα σπόρια.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε τα 2 αυγά με αλατοπίπερο.
  • Όταν τελειώσεις χτύπησε και τα άλλα δύο αυγά.
  • Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις τις 2 μερίδες.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε 1κ. σούπας ελαιόλαδο και τοποθέτησέ το στο μάτι της κουζίνας, σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Ρίξε την πρώτη μερίδα με τα αυγά και περίμενε μέχρι να γίνει η ομελέτα.
  • Αφαίρεσέ την από το τηγάνι και τοποθέτησέ την σε ένα ξύλο κοπής.
  • Κάνε την ίδια διαδικασία και με την άλλη μερίδα αυγών.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πρόσθεσε το σπανάκι και άφησέ το για 1 λεπτό να μαραθεί.
  • Χώρισέ το στις δύο ομελέτες που έχεις πάνω στο ξύλο κοπής.
  • Χώρισε επίσης στις ομελέτες την πιπεριά και το τυρί κρέμα.
  • Τύλιξε τις ομελέτες σαν ρολά και έπειτα τύλιξε γύρω τους από μια φέτα προσούτο.
  • Πασπάλισε από πάνω με σχοινόπρασο και σέρβιρε μια ομελέτα σε κάθε πιάτο.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164