Οι ισπανικές επιρροές κατέλαβαν το ελληνικό τραπέζι. Η παέγια είναι ένα πιάτο που παντρεύει ποικίλα θρεπτικά συστατικά και ικανοποιεί τον ουρανίσκο μας.
Θερμίδες: 300/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 800γρ. γαρίδες αποφλοιωμένες και καθαρισμένες
- 3/4 κ. γλυκού αλάτι
- 1/4 κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2 φλιτζάνι λουκάνικο τσορίθο ψιλοκομμένο (ή χωριάτικο εναλλακτικά)
- 60γρ. κοτόπουλο χωρίς κόκαλα
- 1 φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 φλιτζάνι τομάτα ψιλοκομμένη
- 1 κ. σούπας κάπαρη
- 1/4 κ. γλυκού σαφράν
- 1 φλιτζάνι ρύζι νυχάκι
- 2/3 φλιτζανιού κρασί λευκό
- 30γρ ζωμό κοτόπουλου
- 1/2 φλιτζανιού φασόλια πράσινα
- 1/4 φλιτζανιού νερό
- 18 μύδια καθαρισμένα
- 2 1/2 κ. σούπας πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
- 2 κ. σούπας κόλιαντρο φρέσκο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και μέτρια θερμοκρασία.
- Πασπάλισε τις γαρίδες με 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/8 κ. γλυκού πιπέρι.
- Πρόσθεσέ τες στο τηγάνι και σόταρε για 4 λεπτά.
- Τοποθέτησέ τες σε ένα μπολ.
- Πρόσθεσε το τσορίθο στο τηγάνι και μαγείρεψέ το μέχρι να ροδίσει.
- Τοποθέτησέ το μαζί με τις γαρίδες.
- Πασπάλισε το κοτόπουλο με 1/4 κ. γλυκού αλάτι και 1/8 κ. γλυκού πιπέρι.
- Τοποθέτησέ το στο τηγάνι και σόταρέ το για 2 λεπτά από τη κάθε πλευρά.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σόταρε για 2 λεπτά ανακατεύνοντας συνέχεια.
- Ρίξε τη ντομάτα, τη κάπαρη και το σαφράν και άφησέ τα 1 λεπτό.
- Πρόσθεσε 1/4 κ. γλυκού αλάτι, το ρύζι, το κρασί και το ζωμό.
- Κάλυψε το τηγάνι, χαμήλωσε τη φωτιά και άφησέ το να σιγοβράσει για 25 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις γαρίδες, το τσορίθο, τα μύδια και τα φασόλια
- Κάλυψε το τηγάνι και άφησέ τα σε μέτρια φωτιά για 8 λεπτά μέχρι να ανοίξουν τα μύδια.
- Βγάλτα από το μάτι και ρίξε τις πιπεριές και το κόλιανδρο.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ