Το cheesecake μπαίνει στην κατάψυξη και τρώγεται σαν μπουκίτσες. Μια light και cute εκδοχή του συνηθισμένου και αγαπηένου μας γλυκού, που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και αν κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 260/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 250γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
- 1 βανίλια χωρισμένη κατά μήκος
- 400γρ. τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
- 3 κρόκοι αυγών
- 150γρ. ζάχαρη άχνη
- 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
- 300ml κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, ελαφρώς χτυπημένη
- 250ml χυμό κερασιού
- 10γρ. κορν φλάουρ
- 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins τοποθέτησε τα διακοσμητικά χαρτάκια – περιτυλίγματα.
- Τοποθέτησε τα κεράσια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λεία.
- Σε ένα μπολ τοποθέτησε τους σπόρους βανίλιας, το τυρί κρέμα, τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και τα 125γρ. από τη ζάχαρη άχνη.
- Χτύπησέ τα μέχρι να μαλακώσουν και μετά ανακάτεψε προσεκτικά με την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
- Στη συνέχεια, πρόσθεσε μέσα τον πουρέ από τα κεράσια και ανακάτεψε πάλι προσεκτικά.
- Πάρε τα 3/4 του μείγματος και χώρισέ το στo ταψί με τις 12 θήκες για muffins.
- Τοποθέτησε το ταψί για 1 ώρα στην κατάψυξη.
- Το υπόλοιπο μείγμα που έμεινε τοποθέτησε το σε ένα ρηχό μπολ και βάλ’ το στην κατάψυξη για 1 ώρα.
- Για να κάνεις τη σάλτσα από κεράσι, πρόσθεσε σε ένα τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη (25γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό από κεράσι.
- Όταν πάρουν μια βράση πρόσθεσε το κορν φλάουρ και 1κ. σούπας νερό και ανακάτεψε.
- Άφησέ τα να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
- Αφαίρεσέ το από το τηγάνι, τοποθέτησέ το σε μια κανάτα και άφησέ το να κρυώσει.
- Αφαίρεσε από την κατάψυξη το ταψί και το μπολ με το μείγα.
- Κόψε το μείγμα από το μπολ σε κύβους και μοίρασέ τους στο ταψί με τα φρομάκια για muffins, που έχουν ήδη κι άλλο μείγμα στον πάτο.
- Βάλε το ταψί στην κατάψυξη για 3 ώρες.
- Σέρβιρε ένα σε κάθε μερίδα και χύσε ομοιόμορφα από πάνω τη σάλτσα κερασιού.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ