Παγωμένες μπουκίτσες cheesecake

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το cheesecake μπαίνει στην κατάψυξη και τρώγεται σαν μπουκίτσες. Μια light και cute εκδοχή του συνηθισμένου και αγαπηένου μας γλυκού, που μπορείς να απολαύσεις ακόμα και αν κάνεις δίαιτα.
Θερμίδες: 260/ μερίδα

Συστατικά

  • 250γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένα
  • 1 βανίλια χωρισμένη κατά μήκος
  • 400γρ. τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 150γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1κ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 300ml κρέμα γάλακτος χωρίς λιπαρά, ελαφρώς χτυπημένη
  • 250ml χυμό κερασιού
  • 10γρ. κορν φλάουρ
  • 1κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα ταψάκι με 12 θήκες για muffins τοποθέτησε τα διακοσμητικά χαρτάκια – περιτυλίγματα.
  • Τοποθέτησε τα κεράσια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτύπησέ τα μέχρι να γίνουν λεία.
  • Σε ένα μπολ τοποθέτησε τους σπόρους βανίλιας, το τυρί κρέμα, τους κρόκους, το χυμό λεμονιού και τα 125γρ. από τη ζάχαρη άχνη.
  • Χτύπησέ τα μέχρι να μαλακώσουν και μετά ανακάτεψε προσεκτικά με την ελαφρώς χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
  • Στη συνέχεια, πρόσθεσε μέσα τον πουρέ από τα κεράσια και ανακάτεψε πάλι προσεκτικά.
  • Πάρε τα 3/4 του μείγματος και χώρισέ το στo ταψί με τις 12 θήκες για muffins.
  • Τοποθέτησε το ταψί για 1 ώρα στην κατάψυξη.
  • Το υπόλοιπο μείγμα που έμεινε τοποθέτησε το σε ένα ρηχό μπολ και βάλ’ το στην κατάψυξη για 1 ώρα.
  • Για να κάνεις τη σάλτσα από κεράσι, πρόσθεσε σε ένα τηγάνι την υπόλοιπη ζάχαρη (25γρ.), το εκχύλισμα βανίλιας και το χυμό από κεράσι.
  • Όταν πάρουν μια βράση πρόσθεσε το κορν φλάουρ και 1κ. σούπας νερό και ανακάτεψε.
  • Άφησέ τα να βράσουν για 3-4 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  • Αφαίρεσέ το από το τηγάνι, τοποθέτησέ το σε μια κανάτα και άφησέ το να κρυώσει.
  • Αφαίρεσε από την κατάψυξη το ταψί και το μπολ με το μείγα.
  • Κόψε το μείγμα από το μπολ σε κύβους και μοίρασέ τους στο ταψί με τα φρομάκια για muffins, που έχουν ήδη κι άλλο μείγμα στον πάτο.
  • Βάλε το ταψί στην κατάψυξη για 3 ώρες.
  • Σέρβιρε ένα σε κάθε μερίδα και χύσε ομοιόμορφα από πάνω τη σάλτσα κερασιού.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164