Μια δροσερή συνταγή που θα γίνει το αγαπημένο σου σνακ. Απόλαυσέ την κάθε ώρα της ημέρας και παραδώσου στη φρουτένια γεύση της.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 220/ μερίδα
Συστατικά
- 1 ζελατίνη
- 2κ. σούπας κρύο νερό
- 450γρ. φρέσκες φράουλες κομμένες
- 1/2φλ. ζάχαρη
- Μια πρέζα αλάτι
- 1/2φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- 1φλ. σαντιγί με λίγα λιπαρά
- 1κ. γλυκού χυμό λεμονιού
- Μούρα για το σερβίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη ζελατίνη και το κρύο νερό σε ένα μικρό μπολ και άφησέ τα για 5 λεπτά.
- Πρόσθεσε τις φράουλες, τη ζάχαρη και το αλάτι σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγείρεψε για περίπου 8 λεπτά.
- Στράγγιξε με ένα σύρμα ρίχνοντας το ζουμί σε ένα μπολ και πιέζοντας τις φράουλες μέχρι να βγάλουν τα ζουμιά τους και να γίνουν σαν πουρές.
- Επέστρεψε τον πουρέ στην κατσαρόλα, πρόσθεσε το γάλα και σιγόβρασε το μείγμα.
- Βάλε τη ζελατίνη στην κατσαρόλα και ανακάτευε συνεχώς για 1 λεπτό, μέχρι να διαλυθεί πλήρως. Αφαίρεσε την κατσαρόλα από το μάτι άφησέ την στην άκρη για 5 λεπτά.
- Ρίξε μέσα την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και ανακάτεψε απαλά.
- Πάρε 6 μπολάκια και μοίρασε αναλογικά το μείγμα.
- Σέρβιρε με λίγα μούρα και φράουλες από πάνω.
- Βάλ’τα στο ψυγείο για 4 ώρες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ