Αγαπημένες τηγανίτες με πιπεριές και σουσάμι που συνοδεύει υπέροχα αυτή η πρωτότυπη και light συνταγή για τζατζίκι.
Θερμίδες: 42
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100g αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 αυγό
- 150ml γιαούρτι σόγιας
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, και ένα για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- λίγο λάδι για τηγάνισμα
- Για το τζατζίκι
- 150g γιαούρτι
- 13 εκατοστά / 5 αγγούρια, χωρίς τα σπόρια και τριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε σε ένα μίξερ το αλεύρι, το αυγό, το γιαούρτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Στη συνέχεια ανακάτεψε με τους σπόρους τσίλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και το σουσάμι.
- Βάλτο στο ψυγείο.
- Για να κάνεις το τζατζίκι, ανακάτεψε το γιαούρτι, το αγγούρι και το δυόσμο μαζί, αλατοπιπέρωσε και βάλε στο ψυγείο.
- Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και με ένα χαρτί κουζίνας σκούπισε το υπερβολικό λάδι.
- Τηγάνισε τις τηγανίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Βάλτες σε ένα πιάτο τη μία πάνω από την άλλη για να παραμείνουν ζεστές και πρόσθεσε στην κορυφή μια κουταλιά τζατζίκι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ