Αγαπημένες τηγανίτες με πιπεριές και σουσάμι που συνοδεύει υπέροχα αυτή η πρωτότυπη και light συνταγή για τζατζίκι.
Θερμίδες: 42
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 100g αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 1 αυγό
- 150ml γιαούρτι σόγιας
- 1 πράσινη και 1 κόκκινη πιπεριά τσίλι, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένη
- 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, και ένα για το σερβίρισμα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κόλιανδρο
- 1 κουταλιά της σούπας σουσάμι
- λίγο λάδι για τηγάνισμα
- Για το τζατζίκι
- 150g γιαούρτι
- 13 εκατοστά / 5 αγγούρια, χωρίς τα σπόρια και τριμμένα
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Χτύπησε σε ένα μίξερ το αλεύρι, το αυγό, το γιαούρτι και 2 κουταλιές της σούπας νερό.
- Στη συνέχεια ανακάτεψε με τους σπόρους τσίλι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον κόλιανδρο και το σουσάμι.
- Βάλτο στο ψυγείο.
- Για να κάνεις το τζατζίκι, ανακάτεψε το γιαούρτι, το αγγούρι και το δυόσμο μαζί, αλατοπιπέρωσε και βάλε στο ψυγείο.
- Ζέστανε λίγο λάδι σε ένα μικρό τηγάνι και με ένα χαρτί κουζίνας σκούπισε το υπερβολικό λάδι.
- Τηγάνισε τις τηγανίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά.
- Βάλτες σε ένα πιάτο τη μία πάνω από την άλλη για να παραμείνουν ζεστές και πρόσθεσε στην κορυφή μια κουταλιά τζατζίκι και λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ