Η ιταλική κουλτούρα επηρεάζει τα πιάτα σου και ειδικά τα γλυκά γεύματα. Έντονη γεύση, πλούσιο άρωμα και φυσικά μειωμένα λιπαρά και θερμίδες.
Θερμίδες: 189/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 + 1/2κ. γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
- 1/3φλ. βραστό νερό
- 2φλ. κρύο γάλα χωρίς λιπαρά
- 60γρ. άνθος αραβοσίτου χωρίς ζάχαρη
- 115γρ. τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά
- 85γρ. μπισκότα σαβουαγιάρ κομμένα σε κύβους
- 2φλ. σαντιγί χωρίς λιπαρά
- 2κ. σούπας κομματάκια κουβερτούρας
- 1κ. γλυκού σκόνη κακάο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Διάλυσε τον καφέ στο βραστό νερό.
- Άφησέ τον να παγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το γάλα με τον άνθο αραβοσίτου για 2 λεπτά ή μέχρι να ενωθούν καλά.
- Σε ένα άλλο μπολ χτύπησε το τυρί κρέμα.
- Ρίχνε μέσα σταδιακά το μείγμα με τον άνθο αραβοσίτου.
- Τοποθέτησε τα κομμένα σαβουαγιάρ σε ένα μπολ και ρίξε από πάνω τον καφέ.
- Άφησέ τα για 3 λεπτά στο ίδιο μπολ.
- Μοίρασε τα σαβουαγιάρ σε 6 ποτήρια.
- Ρίξε από πάνω την κρέμα και τη σαντιγί.
- Ολοκλήρωσε με τη σκόνη κακάο και τα κομματάκια κουβερτούρας.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ