Πάστα με σοκολάτα, κρέμα και καρύδια

1 ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πάστα με στρώσεις από κρέμα, σοκολάτα, σαντιγί και καρύδια. Ναι όλα αυτά με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 268

Συστατικά

  • Κρούστα:
  • 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ψημένα
  • Σπρέι μαγειρικής
  • Γέμιση:
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά και μαλακό
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά και μαλακό
  • 1 συσκευασία σαντιγί χαμηλή σε θερμίδες
  • 3 φλιτζάνια γάλα με 1% λιπαρά
  • 2 συσκευασίες κρέμα σοκολάτα-πουτίγκα στιγμής
  • κακάο (προαιρετικό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Για την κρούστα:
  • Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.
  • Ανακάτεψε το αλεύρι και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά.
  • Πρόσθεσε το βούτυρο και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
  • Πρόσθεσε τα καρύδια και μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει προηγουμένως με σπρέι μαγειρικής.
  • Ψήσε για για 20 λεπτά ή μέχρι κρούστα να ροδίσει ελαφρά και άστο να κρυώσει εντελώς.
  • Για τη γέμιση:
  • Βάλε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την κρέμα τυριών σε ένα μπολ και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
  • Πρόσθεσε και μισή από την σαντιγί και ρίξε το μείγμα στην κρούστα.
  • Κάλυψέ το ελαφρά και άστο να κυρώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
  • Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γάλα και την κρέμα στιγμής με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Κάλυψε και άστο να κρυώσει 1 ώρα.
  • Άπλωσε το μείγμα πουτίγκας πάνω από την κρέμα τυριού και μετά την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από την πουτίγκα.
  • Σκέπασε και άστο να κρυώσει για 30 λεπτά.
  • Πασπάλισε με κακάο αν το θες.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164