Μια πάστα με στρώσεις από κρέμα, σοκολάτα, σαντιγί και καρύδια. Ναι όλα αυτά με λίγες θερμίδες!
Θερμίδες: 268
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Κρούστα:
- 1 1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο παγωμένο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια ψημένα
- Σπρέι μαγειρικής
- Γέμιση:
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χαμηλό σε λιπαρά και μαλακό
- 1/2 φλιτζάνι τυρί κρέμα χωρίς λιπαρά και μαλακό
- 1 συσκευασία σαντιγί χαμηλή σε θερμίδες
- 3 φλιτζάνια γάλα με 1% λιπαρά
- 2 συσκευασίες κρέμα σοκολάτα-πουτίγκα στιγμής
- κακάο (προαιρετικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180 ° C.
- Για την κρούστα:
- Ρίξε το αλεύρι με ένα κουτάλι σε ένα δοχείο μέτρησης και μέτρησέ το.
- Ανακάτεψε το αλεύρι και 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να ενωθούν καλά.
- Πρόσθεσε το βούτυρο και συνέχισε να ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο.
- Πρόσθεσε τα καρύδια και μετέφερε το μείγμα σε ένα ταψί που έχεις ψεκάσει προηγουμένως με σπρέι μαγειρικής.
- Ψήσε για για 20 λεπτά ή μέχρι κρούστα να ροδίσει ελαφρά και άστο να κρυώσει εντελώς.
- Για τη γέμιση:
- Βάλε 1 φλιτζάνι ζάχαρη και την κρέμα τυριών σε ένα μπολ και χτύπησε με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.
- Πρόσθεσε και μισή από την σαντιγί και ρίξε το μείγμα στην κρούστα.
- Κάλυψέ το ελαφρά και άστο να κυρώσει στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Σε ένα μπολ, ανακάτεψε το γάλα και την κρέμα στιγμής με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
- Κάλυψε και άστο να κρυώσει 1 ώρα.
- Άπλωσε το μείγμα πουτίγκας πάνω από την κρέμα τυριού και μετά την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από την πουτίγκα.
- Σκέπασε και άστο να κρυώσει για 30 λεπτά.
- Πασπάλισε με κακάο αν το θες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ