Μια χειμωνιάτικη συνταγή με γευστικά λαχανικά και λουκάνικο. Απόλαυσέ την σε κυριακάτικα τραπέζια ή ακόμα και στη δουλειά.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 450γρ. πατάτες baby κομμένες στα τέσσερα
- 2κ. γλυκού λάδι
- 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο πιπέρι
- 400γρ. λουκάνικο κοτόπουλου κομμένο σε λεπτές φέτες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδου
- 1/2 πορτοκαλί πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα
- 2κ. σούπας φρέσκο δενδρολίβανο
- 2φλ. κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Τοποθετήστε το λάδι και τις πατάτες σε ένα μεγάλο, βαθύ αντικολλητικό τηγάνι.
- Κλείσε το τηγάνι με ένα καπάκι και ψήσε τις πατάτες σε υψηλή θερμότητα.
- Ανά διαστήματα πασπάλιζε με τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι και το πιπέρι.
- Όταν ακούσεις ότι το λάδι έχει κάψει, χαμήλωσε τη θερμότητα και μαγείρεψε για 25 λεπτά ακόμα, κουνώντας περιστασιακά το τηγάνι.
- Αφού περάσουν τα 25 λεπτά, σβήσε το μάτι και άφησε το τηγάνι πάνω με κλειστό το καπάκι για 5 λεπτά.
- Βάλε τις πατάτες σε ένα πιάτο.
- Στο ίδιο τηγάνι πρόσθεσε το λουκάνικο και σόταρέ το σε μέτρια θερμότητα για 10 λεπτά περίπου.
- Πρόσθεσε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις πιπεριές και το δεντρολίβανο και ανακάτεψε.
- Όταν ροδίσει το κρεμμύδι πρόσθεσε τα κολοκυθάκια και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
- Πρόσθεσε ξανά τις πατάτες στο τηγάνι και μαγείρεψε για 5 λεπτά ακόμα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ