Πατατοσαλάτα με μπέικον γαλοπούλας και πέστο από αβοκάντο

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

 

Χορταστική, light και άκρως γευστική. Αυτή η σαλάτα θα γίνει το αγαπημένο σου μεσημεριανό γεύμα.

Θερμίδες: 271/ μερίδα

Συστατικά

 

  • Για τη σαλάτα:
  • 4 φέτες μπέικον γαλοπούλας κομμένο σε κύβους
  • 2 αβοκάντο καθαρισμένα
  • 1/4φλ. φρέσκα φύλλα κόλιανδρο
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2κ. σούπας χυμό λάιμ
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση
  • Για τις πατάτες:
  • 900γρ. πατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κύβους
  • 2κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1κ. γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
  • 1/2κ. γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
  • Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Τοποθέτησε τις πατάτες σε μια λαδόκολλα.
  • Πρόσθεσε από πάνω το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το θυμάρι, τη ρίγανη, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι
  • Βάλε τις πατάτες στο φούρνο και ψήσε για 25-30 λεπτά.
  • Άφησέ τες στην άκρη και αφήστε το να κρυώσει.
  • Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Πρόσθεσε το μπέικον και σόταρε για 6-8 λεπτά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ λιώσε το αβοκάντο.
  • Ρίξε μέσα και ανακάτεψε το κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το χυμό λάιμ, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ρίξε τις πατάτες και ανακάτεψε.
  • Μοίρασε σε 8 πιάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164