Μια πατατοσαλάτα ιδανική για νηστεία μιας και έχει πολλά λαχανικά και αρωματικά που σε κρατάνε χορτάτη ενώ δεν χαλάς τη σιλουέτα σου!
Θερμίδες: 90
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Dressing:
- 1/4 φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Σαλάτα:
- 5 φλιτζάνια κομμένες σε κύβους πατάτες (περίπου 2 κιλά )
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι με φλούδα
- 3/4 φλιτζάνι φέτες ντοματάκια
- 3/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πράσινη πιπέρια
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο πορτοκαλί πιπεριά
- 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
- 3/4 φλιτζάνι ώριμες ελιές
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για το dressing:
- Ανακάτεψε τα πρώτα 4 συστατικά σε ένα μεγάλο μπολ με ένα σύρμα.
- Για τη σαλάτα:
- Σόταρε τις πατάτες και το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα τηγάνι.
- Κάλυψε με νερό έως 5 εκατοστά πάνω από πατάτα και άφησέ την να βράσει.
- Χαμήλωσε τη φωτιά και σιγόβρασε για 8 λεπτά.
- Πρόσθεσε τη πατάτα με το dressing σε ένα μπολ και άφησέ τα για 15 λεπτά.
- Πρόσθεσε το αγγούρι και τα υπόλοιπα υλικά και ανακάτεψε καλά.
- Κάλυψε και άφησέ τα να κρυώσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ