Ένα πιάτο με μεσογειακή γεύση και πάνω από όλα light. Τα πολύχρωμα λαχανικά κάνουν το αποτέλεσμα πεντανόστιμο.
Θερμίδες: 299/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 230γρ. άψητες πένες
- 2κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1/4κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
- 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου κομμένη σε λεπτές φέτες
- 2φλ. τοματίνια κομμένα στη μέση
- 1/2φλ. ζωμό λαχανικών
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι
- 1/4φλ. φύλλα βασιλικού
- 30γρ. παρμεζάνα τριμμένη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα μακαρόνια μέχρι να γίνουν al dente, χωρίς να προσθέσεις λάδι και αλάτι.
- Πριν τα στραγγίξεις κράτησε 1/2 φλ. από το νερό που έβρασαν.
- Ζέστανε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το λάδι, το κόκκινο πιπέρι και το σκόρδο.
- Σόταρε για 30 δευτερόλεπτα.
- Πρόσθεσε τα τοματίνια, το ζωμό, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, και τις ελιές.
- Μαγείρεψε για 6 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Πρόσθεσε τα ζυμαρικά και το 1/2 φλυτζάνι που κράτησες από το νερό που έβραζαν.
- Άφησέ τα να σιγοβράσουν για 2 λεπτά.
- Πρόσθεσε το βασιλικό και ανακάτεψε.
- Σέρβιρε σε 4 πιάτα και πασπάλισε με παρμεζάνα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ