Ένα απίστευτο πιάτο με πέννες, μανιτάρια, κρέμα alfredo και τυρί λιωμένο στον φούρνο!
Θερμίδες: 360
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία πέννες ολικής αλέσεως (ή όποιο άλλο παρόμοιο ζυμαρικό επιθυμείς)
- 1 κουνουπίδι (περίπου 6-7 φλιτζάνια μπουκετάκια)
- 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε λιπαρά
- ¾ φλιτζάνια γάλα
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 4 κουταλιές βούτυρο
- 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί γραβιέρα
- φρέσκο φασκόμηλο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
Τρόπος Μαγειρέματος
- Μαγείρεψε τα μακαρόνια για 5 λεπτά, να είναι al dente, στράγγιξε και λάδωσέ τα με λίγο λάδι.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό βράσε το κουνουπίδι και μαγείρεψε για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
- Στο μεταξύ, σόταρε το ψιλοκομμένο σκόρδο με μια κουταλιά της σούπας βούτυρο. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μετάφερε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ με 2 φλιτζάνια ζωμό, γάλα, λάδι, αλάτι και το σοταρισμένο σκόρδο.
- Χτύπησέ τα καλά μέχρι να γίνουν σαν πουρές.
- Ζέστανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Λιώσε 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα πολύ μεγάλο τηγάνι και σόταρε τα μανιτάρια.
- Πρόσθεσε μέσα στο τηγάνι τα βρασμένα ζυμαρικά, την σάλτσα κουνουπίδι και τον υπόλοιπο ζωμό για να μην κολλήσει το φαγητό.
- Βάλε το φαγητό σε ένα βαθύ ταψί, πασπάλισε με τυρί και ψήσε στον φούρνο στους 200 για 10-15 λεπτά.
- Αν δεις ότι τα μανιτάρια στεγνώνουν, ανακάτεψε για να πάει η κρέμα και πάλι σε όλο το φαγητό.
- Σέρβιρε με φρέσκο φασκόμηλο σε λωρίδες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ