Μια διαφορετική μακαρονάδα με πένες, μπρόκολο, κοτόπουλο και μια ιδιαίτερη σάλτσα από μάνγκο που ταιριάζει απίστευτα στο πιάτο σου.
Θερμίδες: 216
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τη σάλτσα:
- 2 φλιτζάνια ώριμα μάνγκο κομμένα (περίπου 2 μάνγκο)
- 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι νερό
- 2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας κάρυ σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ καθαρισμένο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Για το κοτόπουλο:
- 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κιλό, στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κομμάτια
- 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας light
- 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού κόκκινο κάρυ πάστα
- 2 φλιτζάνια μπρόκολο
- 2 φλιτζάνια μπουκετάκια κουνουπίδι
- 4 φλιτζάνια ζεστές μαγειρεμένες πέννες (περίπου 2 φλιτζάνια άψητα μακαρόνια)
- 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τη σάλτσα:
- Βράσε σε χαμηλή φωτιά τα πρώτα 9 υλικά σε ένα τηγάνι για 15 λεπτά, μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Για το κοτόπουλο:
- Ζέστανε το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και το κοτόπουλο και σόταρε για 5 λεπτά.
- Ανακάτεψε το γάλα καρύδας και τα επόμενα 4 συστατικά (μαζί με το γάλα καρύδας) με ένα σύρμα. Πρόσθεσε το μείγμα καρύδας στο τηγάνι και άφησέ το να σιγοβράσει.
- Πρόσθεσε το μπρόκολο και το κουνουπίδι, κάλυψε με το καπάκι και μαγείρεψε για 7 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να ψηθούν καλά.
- Ανακάτεψε τη σάλτσα με τις πέννες και πασπάλισε με φρέσκα κρεμμυδάκια, εάν θέλεις.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ