Πικάντικη πατατοσαλάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πικάντικη και απολαυστική σαλάτα με γλυκοπατάτες, τσίλι και πολλά αρωματικά καρυκεύματα!
θερμίδες: 270

Συστατικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο ξίδι (από κρασί)
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη χωρίς σπόρους και κομμένη στα τέσσερα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 ή 2 φρέσκα τσίλι τριμμένα (jalapeño, serrano, ή habanero)
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ξεφλούδισε τις γλυκοπατάτες και κόψε τες σε μικρά κομμάτια.
  • Βάλτες σε ένα ταψί και ρίξε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και ανακάτεψε.
  • Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε περιστασιακά ενώ ψήνονται για να γίνουν τραγανές και καφετί εξωτερικά, αλλά μαλακές εσωτερικά.
  • Ψήσε για περίπου 30 λεπτά, αφαίρεσε από το ταψί και άφησέ τες στην άκρη.
  • Ενώ ψήνονται οι πατάτες, σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τις υπόλοιπες έξι κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το ξίδι, το πιπέρι, το κύμινο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
  • Ανακάτεψε τις ζεστές πατάτες με το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τσίλι και τις σταφίδες.
  • Πρόσθεσε το 1/2 φλυτζάνι της σάλτσας και ανακάτεψε, προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί.
  • Δοκίμασε για να επιλέξεις εσύ πόσο πικάντικο θες το πιάτο σου.

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164