Πικάντικη πατατοσαλάτα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Μια πικάντικη και απολαυστική σαλάτα με γλυκοπατάτες, τσίλι και πολλά αρωματικά καρυκεύματα!
θερμίδες: 270

Συστατικά

  • 4 μεγάλες γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 φλιτζάνι κόκκινο ξίδι (από κρασί)
  • 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη χωρίς σπόρους και κομμένη στα τέσσερα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού
  • 1/2 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1 ή 2 φρέσκα τσίλι τριμμένα (jalapeño, serrano, ή habanero)
  • 1/4 φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Ξεφλούδισε τις γλυκοπατάτες και κόψε τες σε μικρά κομμάτια.
  • Βάλτες σε ένα ταψί και ρίξε δύο κουταλιές της σούπας λάδι και ανακάτεψε.
  • Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε περιστασιακά ενώ ψήνονται για να γίνουν τραγανές και καφετί εξωτερικά, αλλά μαλακές εσωτερικά.
  • Ψήσε για περίπου 30 λεπτά, αφαίρεσε από το ταψί και άφησέ τες στην άκρη.
  • Ενώ ψήνονται οι πατάτες, σε ένα μπλέντερ, ανακάτεψε τις υπόλοιπες έξι κουταλιές της σούπας λάδι μαζί με το ξίδι, το πιπέρι, το κύμινο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Αλατοπιπέρωσε και ανακάτεψε μέχρι να γίνει λείο.
  • Ανακάτεψε τις ζεστές πατάτες με το κρεμμύδι, το δυόσμο, το τσίλι και τις σταφίδες.
  • Πρόσθεσε το 1/2 φλυτζάνι της σάλτσας και ανακάτεψε, προσθέτοντας περισσότερο εάν χρειαστεί.
  • Δοκίμασε για να επιλέξεις εσύ πόσο πικάντικο θες το πιάτο σου.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164