Μπορεί μια πίτα να είναι light; Ναι αν έχει ισορροπημένες ποσότητες σε υδατάνθρακες και είναι πλούσια σε λαχανικά!
215 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 400 γραμμ. σπανάκι baby
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- 500 γραμμ. φρέσκα μανιτάρια
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 250ml ζωμό λαχανικών (από μισό κύβο ζωμό λαχανικών με λιγότερο αλάτι)
- 300 γραμμ. μαγειρεμένες μικρές πατάτες, κομμένες σε μπουκιές
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος light
- 3 φύλλα κρούστας
- 300g βρασμένα στον ατμό φασολάκια
- 300g βρασμένο μπρόκολο στον ατμό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλε το σπανάκι σε σουρωτήρι και ζεμάτισέ το ρίχνοντας πάνω του ένα βραστήρα ζεστό νερό.
- Ζέστανε το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και σώταρε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτεις το σκόρδο και μαγειρεύεις για 1 λεπτό.
- Ρίξετο ζωμό, τη μουστάρδα, το μοσχοκάρυδο και τις πατάτες.
- Βράζεις για λίγα λεπτά μέχρι να μειωθούν λίγο τα υγρά.
- Αλατοπιπέρωσε, βγάλε από τη φωτιά και ριξε την κρέμα γάλακτος και το σπανάκι.
- Ρίξ’ το σε πυρέξ και τα άφησέ το να κρυώσει για λίγα λεπτά.
- Άλειψε τα φύλλα με το υπόλοιπο λάδι, κόψτα στα τέσσερα και άπλωσέ τα σουρωτά πάνω από το μίγμα στο πυρέξ.
- Ψήνεις για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
- Σερβίρεις με τα ατμισμένα λαχανικά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ