Πίτσα με λευκή σάλτσα και κοτόπουλο

60 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

Το κοτόπουλο συναντάει την σάλτσα κουνουπιδιού και δημιουργείται ο τέλειος συνδυασμός!

Θερμίδες: 288/ μερίδα

Συστατικά

  • 1 ζύμης για πίτσα ολικής αλέσεως
  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και τεμαχισμένα
  • 1φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 1φλ. τομάτες σε κύβους
  • Ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • Λίγη παρμεζάνα
  • Αλατοπίπερο
  • 1κ. σούπας ελαιόλαδο
  • Για τη λευκή σάλτσα:
  • 8 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 2κ. σούπας μαργαρίνη
  • 5-6φλ. κουνουπίδι κομμένο
  • 6-7φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 1κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2κ. γλυκού πιπέρι
  • 1/2φλ. γάλα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Για την κρέμα:
  • Σόταρε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Βράσε το κουνουπίδι στο ζωμό για 7-10 λεπτά.
  • Μην το στραγγίξεις.
  • Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε το κουνουπίδι, 1φλ. ζωμό λαχανικών, το σοταρισμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
  • Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί κρέμα.
  • Για την πίτσα:
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
  • Άπλωσε την πίτσα σε ένα ταψί.
  • Βάλε το κοτόπουλο από πάνω και 4φλ. λευκή σάλτσα.
  • Πρόσθεσε τις τομάτες, τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
  • Ψήσε για 20 λεπτά περίπου.
  • Κόψε την πίτσα σε 16 κομμάτια.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164