Το κοτόπουλο συναντάει την σάλτσα κουνουπιδιού και δημιουργείται ο τέλειος συνδυασμός!
Θερμίδες: 288/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ζύμης για πίτσα ολικής αλέσεως
- 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και τεμαχισμένα
- 1φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
- 1φλ. τομάτες σε κύβους
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό
- Λίγη παρμεζάνα
- Αλατοπίπερο
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- Για τη λευκή σάλτσα:
- 8 μεγάλα σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 2κ. σούπας μαργαρίνη
- 5-6φλ. κουνουπίδι κομμένο
- 6-7φλ. ζωμό λαχανικών ή νερό
- 1κ. γλυκού αλάτι
- 1/2κ. γλυκού πιπέρι
- 1/2φλ. γάλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για την κρέμα:
- Σόταρε το ψιλοκομμένο σκόρδο με το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία. Βράσε το κουνουπίδι στο ζωμό για 7-10 λεπτά.
- Μην το στραγγίξεις.
- Σε ένα μπλέντερ πρόσθεσε το κουνουπίδι, 1φλ. ζωμό λαχανικών, το σοταρισμένο σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το γάλα.
- Χτύπησε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί κρέμα.
- Για την πίτσα:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C.
- Άπλωσε την πίτσα σε ένα ταψί.
- Βάλε το κοτόπουλο από πάνω και 4φλ. λευκή σάλτσα.
- Πρόσθεσε τις τομάτες, τη μοτσαρέλα, τον μαϊντανό και το αλατοπίπερο.
- Ψήσε για 20 λεπτά περίπου.
- Κόψε την πίτσα σε 16 κομμάτια.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ